Кримський міст буквально валиться на очах, експерти констатують, що будова може не пережити цьогорічну зиму.

Кримський міст
Кримський міст

Про це пише портал Рoliteka з посиланням на коментар журналіста Лариси Волошиної.

У повідомленні йдеться, що з настанням холодів на Кримський міст очікує перше серйозне випробування на міцність, адже раніше фахівці з Ізраїлю заявили про те, що конструкція просідає: з одного боку на 50 мм, з іншого – на 80 мм. У деяких місцях дорога вигинається вгору на 50 мм.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами експертів, ці дані яскраво свідчать про те, що нинішня зима лише посилить і без того критичну ситуацію.

“В Азовському морі створюються льодові маси – вода з крижаної стружкою, яка рухається в Чорне море. Як будуть рухатися ці маси через опори моста, не зашкодять їх, ми не знаємо”, – заявила Волошина.

Вона також сумнівається, що через викривлення моста його буде небезпечно експлуатувати, особливо, коли відкриють залізничне сполучення. Волошина впевнена, що цією частиною переправи окупанти не зможуть користуватися.

Адже потяг створює систематичні коливання, що тільки посилить хиткість конструкції. Правда, журналіст вважає, що дорога впаде не відразу, для цього знадобиться певний час.

Окрім цього журналіст додала, що навіть зараз є труднощі з проходженням вантажівок по мосту, а автобуси і зовсім повинні отримувати спеціальний дозвіл.

Нагадаємо, Росія продовжує перекидати військову техніку в окупований український півострів Крим. Це випливає з відео, яке було нещодавно опубліковано співтовариством "Штірліц-Інфо" в Facebook.

Так, перекидання військової техніки відбувається по нещодавно побудованому окупантами Кримському (Керченському) мосту.

"Путіну цей міст для цього і потрібен був", - пишуть користувачі соцмережах. "Тепер міст точно впаде", - впевнені вони.

Раніше Знай.uа писав про те, що жителі окупованого Кримського півострова опублікували в соціальних мережах відео, на якому добре видно потік бойової техніки, просувається по новому "путінському мосту", передає видання Диалог.UA.

Відео викликало неабиякий резонанс серед українців. Першим його опублікував у "Твіттері" користувач під псевдонімом Ігор Гиркин.

Також Знай.uа повідомляв, що російська бойова техніка масово пересувається до Криму.