Український президент Петро Порошенко відповів на хвилююче всіх питання про воєнний стан в 10 областях країни.

Цю інформацію український лідер озвучив під час прес-конференції з представниками ЗМІ.

За словами Порошенка, якщо не буде повномасштабної атаки з боку Росії, воєнний стан продовжуватися в країні не буде.

"Якщо не відбудеться повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації на територію України, за межами лінії зіткнення, воєнний стан продовжено не буде, і почнеться підготовка до виборів президента". Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, президент підкреслив, що вводити ВП на 30 днів було його рішенням, що передувало початку розгляду цієї ситуації в парламенті.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко зробив гучну заяву Володимира Путіна. Порошенко сказав, що президент Росії не хоче з ним спілкуватися, "бо не має що сказати". Про це Порошенко заявив на своїй підсумковій прес-конференції 16 грудня в Києві.

Президенту України поставили запитання щодо українських політв'язнів за відсутності комунікації з Путіним, що перешкоджає їх звільненню.

"Перешкода, що ми вже рік не можемо звільнити одного в'язня з в'язниць РФ, ОРДЛО і Криму - полягає не в тому, що Путін не хоче спілкуватися з Порошенком. А в тому, що він не хоче їх звільняти"- заявив Порошенко.