Новообраний митрополит автокефальної укрїнської церкви Епіфаній розповів про свої плани. Після отримання Томосу він збирається одразу сформувати керівні органи.

Про це заявив сам митрополит Київський Епіфаній у своєму інтерв'ю для ТСН.

"Вселенський патріарх повідомив мені, що він надасть Томос 6 січня. Після співслужіння мого як предстоятеля Української православної церкви і Вселенського патріарха на Фанарі буде вручено мені як предстоятелю цей урочистий документ, який носить назву Томос", - сказав Епіфаній.

За його словами, усі рішення будуть формуватися на основі норм статуту, які прописані у Томосі.

"Першим рішенням нам, звичайно, потрібно сформувати відповідні керівні органи, бо на Об'єднавчому соборі ми ухвалили статут, але він буде затверджений Томосом, бо статут побудований на нормах, які прописані у Томосі. Після отримання Томосу ми станемо вже повноцінною автокефальною православною церквою, визнаною Всесвітнім православ'ям. У подальшому ми будемо намагатися спілкуватися з іншими помісними церквами, які визнають рішення Вселенського патріарха", - розповів митрополит Православної Церкви України.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церкваУкраїни", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Раніше повідомлялося, що новообраний предстоятель нової УПЦ Епіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, бо Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.

Також ще одним явним кандидатом на місце предстоятеля був представник УПЦ МП митрополит Вінницький Сімеон. Через, що після першого туру голосування підтримка фактично порівну поділилась між митрополитами Михаїлом, Симеоном та Епіфанієм.

Нагадаємо, Константинополь забув про Кирила: Вселенський патріархат поставив Єпіфанія і українську церкву вище РПЦ.

Як повідомляв "Знай.ua" , Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько. У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

"Знай.ua" писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".