Що ближче до новорічних свят, то більше російські пропагандисти поширюють безглузді чутки про українську армію.

Приміром, нещодавно терористи почали активно розповсюджувати неправдиві дані про те, що "підрозділи націоналістів-радикалів", під якими мали на увазі ЗСУ, пробралися до Світлодарської дуги.

"Після спеціальної підготовки і бойового злагодження на загальновійськовому полігоні в центральній Україні на донбаський фронт Києвом перекинута 30-я механізована бригада ВСУ, "відзначилася" в боях за Савур-Могилу. Саме в її складу увійшов так званий "добробат" Полісся", укомплектований з націоналістів. Бригада вже прибула в розташування в населений пункт Рубіжне, який знаходиться в тилу фронту, і готується зайти безпосередньо на передову", - ось такого типу фейки розганяють у мережі бойовики.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Більш того, вони запевняють, що нібито туди також відправили 18-й полк оперативного призначення Нацгвардії України, "Азов" і "Донбас". Наших бійців, які до речі, такої команди не отримували, поплічники покійного Захарченка називають "відморозками", які вторглися на напрямок від Горлівки до Дебальцевого.

Хоча про жодне "вторгнення" не може бути й мови, тому що геополітично і логічно це наші землі, тимчасово окуповані проросійськими загарбниками.

Дивіться: ТОП-5 найбезглуздіших фейків телеканалів Росії

Нагадаємо, українцям показали реальну карту лінії зіткнення на Донбасі, яка суттєво відрізняється від представленої у Мінську.Як повідомляв "Знай.ua", документальна кінострічка про війну на Донбасі потрапила у шортліст премії американської кіноакадемії "Оскар". Також "Знай.ua" писав, безпілотник СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії днями зафіксував ситуацію, яка відбувається на лінії зіткнення та в тилу ворога.