Невже страждань мешканців Виноградаря прийшов кінець? Кабмін має намір профінансувати будівництво метро у даний житловий масив. І обійдеться українцям ця вистраждана "розкіш" ні багато, ні мало – в 2,5 мільярда гривень, пише УНІАН.

Повідомляється, що роботи триватимуть до 2021 року і в тому ж році нова станція буде запущена в експлуатацію, що дуже обнадіює жителів масиву, вимушених щоранку добиратися на роботу з незручними пересадками.

Чи буке виділена ця сума, вирішиться на засіданні Кабінету Міністрів у вівторок, 18 грудня, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, а кияни затамували подих.

"Сьогодні ми приймемо рішення про те, щоб підтримати один дуже важливий інфраструктурний проект столиці - будівництво метро на Виноградар. Сьогодні ми приймаємо рішення, і 2,5 мільярда гривень урядової підтримки будуть спрямовані на те, щоб столиця могла реалізувати цей проект", - сказав прем'єр.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Метро на Виноградар: Кличко розповів, скільки ще мучитися киянам.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Метро на Виноградарь заплановано побудувати за чотири роки.

Про це повідомляє 44.ua.

Київські чиновники підтримали проект, за яким зі столичного бюджету на роботи з будівництва нової станції метро виділять півмільярда гривень.

Документ набирає в чинності з 1 січня. Продовження "зеленої" гілки метрополітену поліпшить транспортне обслуговування мешканців масивів Виноградар, Селище Шевченка, Мостицький, Синеозерное, Білицький, Вітряні гори, Мінського масиву і частково Пріорка. Це вплине і на екологію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада української столиці переходить до реалізації будівництва метрополітену на Виноградар. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко. Дане заяви голова столиці зробив на відкритті засідання Київради. "Ми повертаємо згідно з рішенням Київради 1,1 млрд грн на будівництво метро на Виноградар. Тендер відбувся, договір вже підписаний. Ми фактично відроджуємо метро в столиці", - повідомив Віталій Кличко.

Як повідомляв портал "Знай.uа" "У системі публічних закупівель Prozorro завершено аукціон на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі (ділянка від станції "Сирець" до станції "Проспект Правди" з двома станціями ("Мостицька" і "Проспект Правди") і ділянкою вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар" (і черга будівництва)" , зазначено в повідомленні метрополітену.