У найближчі дні намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло буде викликаний на допит до СБУ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що слідчі СБУ викликають скандального митрополита на допит поки у якості свідка.

"У найближчі дні в рамках розслідування кримінальної виробництва, відкритого за ст. 161, буде викликаний в якості свідка митрополит Павло", - сказала вона агентству у вівторок.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варто відзначити, що відповідно до чинного Кримінального кодексу стаття 161 передбачає порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

Разом з тим варто відзначити, що за інформацією українських спецслужб стало відомо, що під час майбутнього об'єднавчого собору в Києві намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло (у миру Петро Лебідь - ред.) повинен був керувати провокаціями ФСБ Росії.

Дану інформацію СБУ отримала від українця, якого намагалися в Москві завербувати для проведення провокаційних акцій під час об'єднавчого собору УПЦ в українській столиці.

Так, на організацію акцій у Києво-Печерській лаврі проти надання Томосу українській церкві, цьому громадянину України передали п'ять тисяч доларів. Від нього була потрібна лише організація акцій з плакатами, виготовленими в Москві.

У той же час, за інформацією СБУ, планувалися провокації, які повинні були привести до загибелі і поранення учасників акцій. Самі акції, за даними правоохоронців, повинні були пройти на території Києво-Печерської лаври 13 та 14 грудня в 12:00.

Крім того варто відзначити, що під час ревізії Свято-Успенської Почаївської Лаври комісія недорахувалася 20 унікальних безцінних картин.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 року скасовано постанову КМУ від 17 липня 2003 року № 438 "Про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історично-архітектурного заповідника.

Свято-Успенська Почаївська Лавра є державною пам'яткою архітектури та історичною цінністю. Однак довгий час нею безконтрольно та на власний розсуд розпоряджалася місцева релігійна громада. У зв'язку з цим комісія Кременецько-Почаївського ДИАЗу 5 грудня провела ревізію.

Нагадаємо, "святі" УПЦ МП нагородили "просвітителів" Інтера.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи прийняли зрадницьке рішення, Іуда курить в сторонці.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ трусить московських попів на Житомирщині.

СБУ та прокуратура провели обшук у маєтку намісника Києво-Печерської лаври