Українці напередодні Нового року шукають подарунки рідним та друзям і нерідко це стає побутова техніка та різні гаджети. Однак сьогодні навіть великі та відомі магазини на можуть гарантувати безпеки. Часто українці стають жертвами великих інтренет-магазинів, де їм підсовують контрабандний товар.

Торгівля контрабандою в Україні масово пішла в онлайн, причому в цьому замішані і відомі інтернет-магазини, які багато років працюють на ринку. До такого висновку прийшли в Союз споживачів України після контрольної закупівлі. , - пише "Сьогодні".

Експерти перевірили придбані телефони, пральні машини, електроплити та інші побутові пристрої. На цю закупівлю пішло рекордні 95 тисяч гривень.

До того ж замовлення здійснили на відомих торгових майданчиках.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Першою проблемою стало те, що 12 дрібних і середніх магазинів не видали фіскальні чеки. А без них покупці не можуть звернутися до сервісних центрів чи повернути товар.

Але відсутність фіскального чека – ще не найбільший головний біль.

за словами, директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, велика частина купленої техніки, скоріш за все, контрабандна.

"Присутні знаки європейських країн. Але напруга в електромережі в Європі не таке значне, як в Україні. У нас просто скажені стрибки, всі це знають. тобто техніка з Європи не розрахована на українські електромережі". – підкреслює Несміянов.

Коли звернлися до магазину, де було придбано цей товар, адміністратор неохоче пішов на діалог, дав лише телефон директора, мовляв, усі питання вирішуйте з ним.

Згідно з законом, магазин повинен повернути гроші за товар. Однак цього вдалося домогтися лише після виклику поліції – адже фіскальний чек не видали.

Фахівці радять українцям уважно вивчати документи про товар та вчасно перевіряти наявність чеків, накладних тощо.

Нагадаємо, у Нацбанку пояснили, як виявити, що перед вами фальшиві купюри.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, провідник потяга "Москва-Харків" наживався на контрабанді.

Раніше портал Знай.ua писав, що на Закарпатті виявили "бурштиновго" пасажира.

Дивіться: Як нас обманюють супермаркети