Дівчину, яка вбила чоловіка, виправдав суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас, який зараз веде справу Олени Зайцевої.

У Єдиному реєстрі судових рішень з'явився документ з виправдувальним вердиктом від судді у справі тієї дівчини, повідомляє politeka.net.

Зазначається, що вбивство сталося два роки тому. За інформацією слідства, 20 квітня 2016 року харків'янка, в стані наркотичного сп'яніння, прийшла до свого знайомого. Між ними виникла сварка. Жінка вихопила револьвер під патрон Флобера і впритул вистрілила в чоловіка. Куля зачепила серце і печінку. Поранений помер. Жінка втекла.

Вона заперечувала причетність до вбивства. За словами жінки, вона зустрічалася з загиблим. Напередодні трагедії мала забрати у нього модем, але через погане самопочуття зустріч перенесли. Коли на другий день вона приїхала, двері їй ніхто не відчинив. Вона писала смс і відправляла голосові повідомлення, а потім пішла в сторону Ботанічного саду. Увечері мати загиблого подзвонила їй і повідомила, що її син убитий.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Незабаром дівчину викликали в Київський райвідділ поліції. За її словами, з неї буквально вибили зізнання у вбивстві і змусили написати все під диктовк. Адвоката надали тоді, коли отримали на руки свідчення.

Мати підозрюваної на суді заявила, що її дочка не вживає наркотики, а батько розповів про тілесні ушкодження у дочки після перебування в поліції.

У свою чергу мати жертви не вірить їй. Стверджує, що у дівчини був магнітний ключ від під'їзду, а її син говорив, що та має зброю.

На користь підозрюваної були і дані її телефону. У день вбивства вона дзвонила жертві на мобільний і домашній, а також писала sms-повідомлення. О 10:20 вона попросила чоловіка винести їй потрібний предмет і до 10:49 перебувала в зоні покриття мобільного станції біля його будинку. Смерть хлопця, за даними експертизи, наступила між 10:30 і 13.00. При цьому останні повідомлення коханка відправила загиблому о 14:49.

Крім того, слідчі зауважили, що загиблий вийшов до вбивці в трусах, а, значить, був добре з ним знайомий.

У жовтні 2017 року Суддя Наталія Бородіна визнала дівчину винною і засудила до восьми років позбавлення волі. Але прокуратура і адвокат не погодилися з цим рішенням, та подали апеляції. У січні Апеляційний суд Харківської області ухвалив знову розглянути справу в першій інстанції.

Під час повторного розгляду дівчина уточнила, що хотіла помиритися з коханим, тому слала йому повідомлення. А ще вона йшла на манікюр до подруги, яка живе в зоні дії тих же базових станцій, що і загиблий.

Батько і адвокат підсудної розповіли, що їх не пускали в відділення поліції, коли там перебувала підозрювана, а скарги в прокуратуру не дали результатів.

Суд врахував, що знаходження дівчини в тамбурі в момент вбивства не доведено, а біологічні зразки для експертизи були взяті з порушеннями. Заслухавши усі сторони та дослідивши матеріали справи, суддя Віктор Попрас виніс дівчині виправдувальний вирок.

Додамо, що саме він веде справу Олени Зайцевої, яка збила на смерть шістьох людей на Сумській.

Мати загиблого і прокуратура в свою чергу подали нову апеляцію. Її розгляд призначили на 20 червня 2019 року.

Нагадаємо, Прокляття Зайцевої висить над Харковом, нове страшне ДТП вразило місто

Як раніше повідомляв "Знай.uа" У справі Зайцевої розгорівся дикий скандал: випустити і відновити права

Вся Україна дуже уважно слідкує за справою Зайцевої-Дронова про смертельну аварии в Харкові. Так, днями у справі круто змінилися обставини.