У вівторок, 18 грудня, НБУ представив українцям монету нового зразка.

НБУ
НБУ

Про це йдеться у офіційному повідомленні головної фінансової установи країни.

У повідомленні йдеться, що Нацбанк України в честь святкування 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років анонсував випуск нової колекції українських гривень "Монети України 2018", створений з метою вшанування історичної для нашої держави події.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Загальний тираж даної колекції складе 10 000 примірників. У добірці "Монети України 2018" будуть представлені монети номіналом 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок, дві оборотні монети номіналами номіналом 1 гривня, пам'ятна монета номіналом 5 гривень "на честь 100-річчя випуску перших поштових марок України", присвячена розмінною грошового знаку Української Народної Республіки (УНР).

У прес-службі НБУ уточнюють, що монети виготовлені з нержавіючої сталі - 1, 2, 5 копійок; з низьковуглецевої сталі з латунним покровом зроблені монети номіналами 10, 25, 50 копійок; з алюмінієвої бронзи зроблена монета номіналом 1 гривня. Монета номіналом 5 грн виготовлена з нейзильберу.

У продаж дана колекція надійде з 18 грудня до регіональних відділень Національного банку України та відділах банків-дистриб'юторів.

Нагадаємо, Національний Банк України представив нову монету номіналом 5 гривень, яка офіційно увійде в фінансовий обіг країни починаючи з 20 грудня. Монета присвячена столиці України – місту Києву.

Про це повідомляється в прес-службі Національного банку України (НБУ).

Монета поки що є колекційною. Вона буде складатися з двох недорогоцінних металів. Всього Нацбанк планує випустити 45 000 таких монет.

Раніше Знай.uа писав про те, що днями Національний банк України випустив сувенірну неплатіжну банкноту "Сто гривень" за зразком банкноти відповідного номіналу, яку було введено в обіг 17 жовтня 1918 року.

Також Знай.uа повідомляв, що Національний банк України в понеділок, 17 грудня, запустив в обіг нову пам'ятну банкноту100 гривень.