В Одесі невідомі облили фарбою пам’ятний знак, який присвячений Героям Небесної Сотні.

Про це повідомляє громадський активіст і лідер організації "Вуличний фронт" Демьян Ганул у соцмережах.

Активіст розповів, що монумент розташований навпроти Одеської ОДА, поблизу якої постійно є представники правоохоронних органів. Також Ганул відзначив, що наруга над пам'ятним знаком Героям Небесної Сотні у момент дії воєнного стану взагалі не вкладається у голові, адже всі правоохоронні органи перебувають у повній бойовій готовності.

Акт вандалізму біля ОДА. Сьогоднішньої ночі невідомі потвори облили краскою пам’ятний камінь Героям Небесної Сотні,...

Geplaatst door Demyan Ganul op Donderdag 20 december 2018

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Мало того, що це все роблять сепаратисти в місті, де воєнний стан, та ще й протягом цілого дня жоден з "проукраїнських" чиновників ОДА не міг прибрати чи хоча б прислати комунальників", - обурився активіст.

Також варто відзначити, що активіст разом із друзями відновив пам'ятну дошку та поділився відповідними знімками у соцмережі.

"Щойно я з друзями приїхав на місце подій та за допомогою спецзасобів помив пам’ятний камінь", - наголосив він.

Разом з тим варто відзначити, що департамент спеціальний розслідувань Генеральної прокуратури заборонив будь-яке виконання робіт з будівництва Музей Революції гідності.

Про це повідомив директор Музею Ігор Пошивайло, зазначивши, що вже отримав документ.

Крім того він додав, що припис прокуратури практично забороняє будь-які роботи з початку будівництва раніше запланованого Меморіалу.

"Фактично постанова забороняє будь-які дії: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень", - сказав він.

Варто відзначити, що раніше відомий архітектор Михайло Хохонь представив широкому загалу свій проект Меморіалу Героїв Небесної Сотні. За його словами головним посилом запропонованого меморіалу має стати народна боротьба та водночас сплеск гніву, який виражається досить лаконічним методом.
Крім того він зазначив що за архітектурну основу було взято територію квадратної форми, яка буде символізувати образ Майдану. Саме там архітектори і збираються розмісити сам меморіал, що має символізувати всю територію України.

Більше того він додав, що від самого меморіалу будуть виходити символічні промені світла з переломними датами Революції Гідності. Якщо у такі дати не було зафіксовано жертв на Майдані, то промені будуть закінчуватись невеличкими лахтарями.

З іншого боку відходять промені будуть закриті щитами, виготовленими на основі базальтової кам'яної породи. На них спеціалісти висічуть портрети тих, хто поліг геройською смертю. Щоб додати більше символізму, планується стилізувати портрети під отвори від куль.

Нагадаємо, пам'ятник героям Небесної Сотні відкрили в символічному місці.

Як повідомляв "Знай.ua", у Хмельницькому опоганили меморіал Героям Небесної Сотні.

Також "Знай.ua" писав, що українцям запропонували сьорбнути крові Майдану.

Луганчанин розтрощив пам'ятник Героям Небесної Сотні у Києві