Адвокат обвинуваченого у скоєнні смертельного ДТП в Харкові Геннадія Дронова Сергій Перепелиця оприлюднив результати нової експертизи, яка перевернула хід справи.

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, відповідно до результатів нової експертизи, яка проводилась у Дніпрі відразу ж трьома експертами, Олена Зайцева їхала зі швидкістю 106 км/год.

Відразу ж після оприлюднення інформації суд прийняв рішення про оголошення перерви до 8 січня.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід обвинуваченим у смертельному ДТП на вулиці Сумська Олени Зайцевої та Геннадію Дронову до 16 лютого.

19 грудня повинні були бути озвучені результати експертизи про те, чи були наркотики в крові Зайцевої, але експерти у суд не з'явилися.

Відомо, що захисники обвинувачених просили застосувати більш м'який запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою. Приміром, Дронов просив домашнього арешту.

"Я не збираюся нікуди йти, тікати, ховатися, тим більше, я сам прийшов на перший суд, готовий здати паспорт, права, закордонний паспорт", - каже Дронов.

Захист Зайцевої говорила про те, що у дівчини проблеми зі здоров'ям.

"В матеріалах справи є медична документація, яка досліджувалася судом, оголошувалися всі діагнози, які є у Зайцевої на даний момент, від чого вона страждає протягом тривалого періоду, протягом 10 років. Ця обставина підтверджує відсутність можливості навіть у даної особи скритися від слідства. Фізично їй дуже складно зникнути, кудись виїхати", - каже адвокат.

Суддя Віктор Попрас зачитав висновок експертів, у якому сказано, що "дати достовірну оцінку, була Зайцева у стані наркотичного сп'яніння або під впливом медичних препаратів, не є можливим".

Після розгляду клопотання звинувачення про продовження запобіжного заходу суд вирішив зробити паузу до 20 грудня. На засіданні хочуть допитати ще одного експерта Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Н. С. Бокаріуса.

Нагадаємо, у справі Зайцевої розгорівся дикий скандал.

Як повідомляв "Знай.ua", про що розповіли нові результати експертизи у справі Зайцевої.

Також "Знай.ua" писав, що прокурорів у справі Зайцевої "викликають на килим".

ДТП у Харкові | Справа Зайцевої - пройшов рік!