Політв'язень режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії, як того вимагають внутрішні накази місця позбавлення волі.

Про це заявив його адвокат Дмитро Дінзе.

Зокрема, адковат незаконно ув'язненого українця розповів, що сам Олег не має жодного наміру працювати у російські колонії. Проте тут же додав, що праця у колонії досить відносне поняття.

"Він не збирається працювати і не бажає бути (притягнутий - ред.) до ніякому виробництва. Може він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка (праця - ред.). Може це робота в бібліотеці", - сказав адвокат.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того Дінзе відзначив, що не підтвердить та не спростує той момент, що Сенцова вже виписали з медичної частини колонії, про що йшлося раніше.

"Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду у нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці", - сказав він.

Разом з тим варто відзначити, що Олегу Сенцову місяць тому правозахисники з Челябінської області відправили для нього посилку. Кремлівський політв'язень отримав практично всю посилку вагою 23 кілограми 110 грамів. Тюремники вилучили тільки диски з фільмами для того, щоб перевірити вміст.

"Олег надіслав листа. Привітав нас (нас усіх) з цією подією. І висловив одну прохання до нас: довести справу з цими кілограмами (яких було більше 20-ти) до кінця – щоб так було по всій Русі ув'язненої, а не тому, що для нього нібито зробили виняток", – написав він.

Крім того, правозахисник запропонував організувати "флешмоб" і отруювати укладеним посилки вагою більше 20 кг для того, щоб змусити Федеральну службу виконання покарань їх передавати незважаючи на обмеження по вазі.

Варто відзначити, що Європарламент нагородив українського режисера, політв'язня Олега Сенцова премією "За свободу думки" імені Сахарова. Церемонія вручення премії відбулася в Страсбурзі 12 грудня на пленарній сесії.

Оскільки Сенцова не відпустили на вручення премії, замість нього нагороду отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан. У Страсбурзі вона виступила з промовою і зачитала лист Олега Сенцова. До Європарламенту також запросили його адвоката Дмитра Дінзе.

Наталія Каплан, сестра Сенцова прокоментувала цей важливий момент, і показала Олега зовсім з іншого боку:

"Олег завжди був дуже цілеспрямованим, і з загостреним почуттям справедливості. Всю роботу Олег зупинив через події на Майдані".

Нагадаємо, Путін пообіцяв "подумати" про Сенцова.

Як повідомляв "Знай.ua", незвичайну книгу про Сенцова презентували у Києві.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, як Кремль "відгодовує" Сенцова.

Сенцов змушений припинити голодування через критичний стан здоров'я