Патріарх Філарет спростував заяви митрополита Луцького і Волинського Михаїла про шантаж під час обрання предстоятеля нової Православної церкви України.

Про це Філарет розповів в ефірі "Радіо Свобода".

За словами патріарха, митрополита Михаїла не шантажували, а "вмовляли" зняти свою кандидатуру.

"Ніхто його не шантажував. Його вмовляли. ... щоб зберегти єдність. Якщо б цієї єдності не було, то не було б Собору". Філарет

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, не встигли українці звикнути до факту створення Єдиної Помісної церкви та обрання її нового глави митрополита Єпіфанія, як поповзли скандальні чутки про перевибори. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на скандальну заяву одного з претендентів на крісло церковного митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла.

Він підкреслив, що предстоятель Православної церкви України може бути переобраним у будь-який момент. Священнослужитель зазначив, що він не відмовляється від бажання стати главою єдиної української церкви.

Єпіфаній

"Вибори можуть відбутися хоч завтра. Для цього може бути декілька причин – смерть предстоятеля, відмова його від посади. Факт того, що він молодого віку – не гарантія, що надовго залишиться на посаді", – підкреслив Михайло.

Також священик пояснив причину, з якої він зняв свою кандидатуру на виборах предстоятеля нової церкви. За його словами, на Соборі він кілька разів зустрічався з президентом Петром Порошенком і патріархом Філаретом.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Дніпрі нещодавно відбувся перший спільний молебень митрополита Епифания, на якому був присутній президент України Петро Порошенко.

Також Знай.uа повідомляв, що над призначенням глави нової помісної православної церкви в Україні митрополита Епифания посміялися в гумористичному шоу.