Російські спецслужби користувалися послугами пранкерів, щоб влаштувати провокацію митрополита Православної Церкви Єпіфанія, представившись депутатом Європарламенту.

Про це стало відомо завдяки заяві Православної церкви України Facebook.

Епіфаній
Епіфаній

В церкві відзначають, що протягом минулих днів митрополит Епіфаній отримав безліч привітань, у тому числі по телефону.

"Скориставшись цим, російські спецслужби через так званих "пранкерів" (осіб, які в телефонній розмові видавати себе за іншого) спробували здійснити інформаційну провокацію", - кажуть представники церкви.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

21 грудня пранкери здійснили дзвінок, представившись головою Комітету закордонних справ Європарламенту Девідом Макалистером.

"Поступово під час розмови почали ставитися провокаційні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів", тощо", - йдеться у прес-службі церкви.

Наголошується, що митрополит Епіфаній висловлював ті ж думки, що й у всіх публічних виступах:

"Українська Церква виступає проти насильства та розпалювання ворожнечі, вона відкрита до діалогу; ніякого "захоплення Лаври" не може бути, а розмови про "захоплення" мають на меті сіяти напругу в суспільстві. Церква дотримується біблійної позиції, визначаючи одностатеві відносини як гріх, і цю думку поділяє більшість українського суспільства. Також Церква не втручається у політичний процес і не вказує своїм вірним, яких кандидатів або партії слід підтримувати".

Прес-служба стверджує, що "протягом розмови у митрополита Єпіфанія з'явилося відчуття, що це провокація, тому він завершив її".

Наголошується, що така провокація – далеко не перша, і її організовують російські спецслужби.

"З досвіду відомо, що, не отримавши якихось вигідних для себе відповідей під час розмови, провокатори здійснюють монтаж запису, компонуючи окремі слова і фрази. Тому у випадку, коли в медіа з'явиться якість фрагментів розмови, аудиторія повинна враховувати вище сказане і не довіряти їм", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Порошенко терміново скликав прес-конференцію: щось не так з Томосом

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Порошенко підписав доленосний закон: московським попам прийшов кінець

Також "Знай.uа" писав про те, що Російський опозиціонер Пономарьов розповів про головну стратегії Путіна в Україні: пов'язана з церквою