На Новий рік українців засипле свіжим снігом, погода принесе з собою морози в більшість областей України. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передає Хвиля.

Як зазначають синоптики, незважаючи на температурні гойдалки протягом грудня, саме напередодні Нового року піде сніг, який затримається на кілька днів завдяки нічним морозам. А потім знову очікується відлига.

У той же час синоптики наголошують, це поки що попередній прогноз – точний з'явиться за тиждень до Нового року.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань повідомив, що за три дні до Нового року відлига, яка прийде 24 грудня, зміниться морозами до 3-7 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також за його словами, очікуються снігопади.

Така погода протримається і в перші дні 2019 року. 5 січня знову потеплішає. Так що до Різдва сніг, швидше за все, перетвориться в сльота, – розповідає Горбань.

Раніше Леонід Горбань прогнозував на новорічні свята снігопади і до 6 градусів морозу. При цьому ситуація з постійним потеплінням і похолоданням, за його словами, буде спостерігатися і перед Різдвом і перед старим Новим роком.

Синоптик пояснив, що в цілому взимку Україні загрожують “погодні гойдалки”. З 3 до 15 січня очікується відлига, впевнений синоптик.

Також синоптик зазначав, що після 15 січня стовпчики термометрів опустяться до -15.. -25 градусів, а похолодання супроводжуватиметься снігом. І протримається така погода до початку березня.

Синоптики Укргідрометцентру показали фото засніженого Чорногірського хребта і повідомили про ймовірність сходження лавин. Одна з найвищих точок карпатських гір - Пол Іван, вразила своєю красою. Про це йдеться на сторінці Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах в соцмережі Facebook.

Проте синоптики попереджають, що 21 грудня в горах Івано-Франківщини та східній частині Закарпаття варто чекати помірної лавинної небезпеки, небезпека другого рівня. У свою чергу, на заході і центрі Закарпаття та частині Львівської області - невисока небезпека снігових лавин.

Нагадаємо, що приготувати на Новий рік 2019.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лікарі назвали продукти, які краще не ставити на новорічний стіл.

Також "Знай.uа" писав, як встигнути зробити всі справи до Нового року.