Україну продовжує атакувати епідемія грипу, яка уже декілька разів ознаменувалася летальними випадками, коли пацієнтів не вдалося врятувати.

лікарня
лікарня

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на тривожні повідомлення медиків.

У повідомленні йдеться, що днями під Одесою помер 7-місячний хлопчик. Нещастя сталося в Овідіопольському районі, причиною смерті стала гостра респіраторна інфекція. Батьки за допомогою до медиків не зверталися.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Це третя смерть від грипу і ГРВІ в Україні. Раніше в Харкові померли 9-річна дівчинка і 62-річна жінка. Для обох смертельним став вірус грипу типу А.

В Україні спостерігається зростання захворюваності на грип і ГРВІ, але епідемії поки немає. Епідемічний поріг перевищено лише на 1,8 відсотка. Така ситуація є типовою і очікувана, - розповідає Оксана Артемчук з Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Лікарня
Лікарня

Варто нагадати, що в Україні три тижні активно циркулює вірус A Сінгапур H3N2.

"Під час новорічних свят рівень захворюваності спаде, оскільки люди роз'їжджаються по домівках. Це своєрідний обмежувальний захід, який направить захворюваність спад. Але потім українці знову вийдуть на навчання або роботу, що може спровокувати збільшення кількості хворих", - застерігають медики.

Нагадаємо, за останню добу захворюваність на грип трагічно закінчилася для двох людей у Києві.

Протягом доби у столиці від грипу померли дві людини. Про це повідомила завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. А. Богомольця, заслужений лікар України, професор Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook.

"Ось почалося... У нас в клініці вже дві смерті від грипу за добу, у всіх грип типу А. Він був підтверджений швидкими тестами, клінічна картина відповідала діагнозу", - написала Ольга Голубовська.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Києві за добу від грипу померло дві жінки. Як повідомила інфекціоніст, завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. А. Богомольця Ольга Голубовська, передає "Укрінформ".

"У Києві сьогодні вночі і вранці від грипу групи А померли дві людини: жінки 47-ми і 86-ти років. Обидві входили до групи ризику - мали цукровий діабет (у першому випадку - вперше, пацієнтка не знала про свій діагноз). Також хворі пізно звернулися за медичною допомогою - після 5-го дня хвороби", - сказала Голубовська.

Також Знай.uа повідомляв, що вакцинація - найкращий спосіб уберегтися від грипу під час епідемії.