Днями Україна отримала перший транш від Міжнародного валютного фонду в рамках нової кредитної програми stand-by. Експерти розповіли, як зміниться економічна ситуація та що буде з цінами на ринку нерухомості.

Про це пише "businessua.com".

Отже, у найближчому майбутному українцям слід чекати деяких змін у всіх сферах життя, зокрема на ринку.

За словами представника Асоціації фахівців з нерухомості України Едуарда Бразаса, глобального впливу вливання МВФ на ринок не матимуть.


За великим рахунком, транш МВФ – це перекредитація вже існуючих боргів України. По суті, новий транш, як прийде, так і піде. Він не передбачає жодних програм розвитку, завдяки яким позичені гроші йшли б напряму в економіку України.
Це можна порівняти з перекладанням коштів з одного ящика в інший.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це не вимиє гроші з нашого бюджету, не зробить нас біднішими, тому не дасть приводу ринку нерухомості падати, але й не даватиме приводів ринку рости", – додав Бразас.

Аналітики також не прогнозують суттєвих змін на ринку нерухомості.
До того ж, усі чекатимуть ще й виборів президента, тому нічим ризикувати ніхто не стане.


За словами Едуарда Бразаса, результати президентських та парламентських виборів матимуть набагато більший вплив на ситуацію на ринку нерухомості в Україні, ніж грошові надходження від міжнародних донорів.

Нагадаємо, українцям детально розповіли, які зобов'язання взала на себе Україна, щоб отримати черговий транш від МВФ, зокрема, що буде з розпочатими реформами та які ше потрібно провести.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям показали, наскільки зробсла економіка в нашій державі.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, як транш від МВФ позначиться на валютному ринку вже до кінця 2018 року.