Наступного року ціна за американський долар може різко підскочити. Курс може перетнути позначку в 30 грн за 1 долар.

Таку думку озвучили експерти, яких опитало видання "Апостроф. Економіка".

Старший аналітик компанії "Альпарі" Вадим Іосуба розповів, що до кінця 2019 року долар США може подолати позначку в 30 грн/$ 1. У такому разі курс євро може досягнути рівня 33 грн/1 євро.

У свою чергу фінансовий експерт Олексій Субочєв передбачає, що курс долара може досягти позначки в 30 грн / $ 1, однак навряд чи перевищить 32 грн.

При цьому головний експерт Секретаріату Ради Національного банку України (НБУ) Віталій Шапран попереджає, що вартість позик для України в наступному році буде високою, "але завдяки МВФ, СБ та ЄС у України потреба в нових позиках знизилася". За його оцінками, в наступному році курс долара буде перебувати на рівні 29,4 грн /$ 1.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"У нас росте негативне сальдо зовнішньої торгівлі за товарами та послугами, тому невелика девальвація буде доречною" - сказав він.

Курс долару у 2019 році знаяною мірою буде залежати від політичних факторів. Якщо будуть мітинги, страйки, скандали, то долар може піднятися і до 30. Економічних факторів у наступному році, які б розхитували курс, немає.

Нагадаємо, в уряді розповіли, як ціни на газ підніматимуться протягом року.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", українцям назвали терміни підняття тарифів на послуги ЖКГ.

Також "Знай.ua" писав, що влада затягує з монетизацією субсидій. Експерти пояснили, коли і чи взагалі побачать українці живі гроші щамість віртуальних.