Відомого російського співака Віктора Салтикова не пустили в Україну з Мінська. Через це він збирається подавати позов до суду на "українську владу".

Про це співак заявив на своїй сторінці в Instagram.

"20 грудня не пустили в Київ. 10 годин провели в аеропорту чекаючи найближчого рейсу. Спасибі, запрошуючій стороні, що до зльоту літака Київ - Мінськ були на зв'язку, міняли квитки, і підтримували нас морально. #дякую", - написав Салтиков у своєму мікроблозі.

Салтиков прикріпив до посту відео, в якому пояснив, що 20 грудня його не пустили в Україну, хоча цього року він був у країні вже 4 рази.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Обґрунтували це все відсутністю грошових коштів. Я не малобюджетна людина, у мене є кошти", - заявив співак у відео.

Він також додав, що вважає такі дії порушенням прав людини.

"Я буду подавати в суд на українську владу. Я сюди летів, ризикував життям. Це порушення прав людини... Тепер у всіх ЗМІ я розповім, яка демократія в Україні", - заявив Віктор Салтиков.

Українська Держприкордонслужба не дала жодних офіційних коментарів з приводу цієї ситуації та не пояснювала причини відмови у в'їзді Салтикову.

Воєнний стан гукнувся більш ніж тисячі росіян, яких не пустили в Україну. Станом на ранок 11 грудня, точна їх кількість становить 1020 осіб, повідомив в ефірі "112 Україна" помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян. У свою чергу Росія заборонила в'їзд 280 українцям.

Нагадаємо, російському співакові Віктору Салтикову заборонили в'їзд в Україну – він не зміг залишити столичний аеропорт "Бориспіль", куди прибув ще 20 грудня.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Кремль пошкодував про розрив дружніх відносин України з Росією.

Також "Знай.uа" писав, що з моменту введення воєнного стану кількість росіян, які потрапили в Україну різко скоротилося, що спричинило істерію в Держдумі Росії.