Курс долара в 2019 році може "пробити" позначку в 30 гривень за долар. Про це повідомили експерти "Апостроф. Економіка".

До кінця 2019 року курс долара може подолати 30 гривень. При цьому один євро коштуватиме 33 гривні. Так вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Иосуба.

Деякі фахівці, як фінансовий експерт Олексій Субочев передбачає, що курс долара перевищить 30 гривневий кордон, але не досягне позначки в 32 гривні за долар.

Віталій Шапран, головний експерт Секретаріату Ради Національного банку України (НБУ) переконаний, що в наступному році вартість позик буде високою, проте "завдяки МВФ, СБ та ЄС в України потребу в нових позиках знизилася". Він вважає, що в наступному році курс долара буде знаходиться на рівні 29,4 гривень/долар.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"У нас зростає негативне сальдо зовнішньої торгівлі за товарами і послугами, тому невелика девальвація буде доречною", - стверджує він.

Раніше стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) на католицьке Різдво, 25 грудня. Порівняно з показниками у четвер, 20 грудня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,43 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2743.3934 гривень;

- 100 євро – 3131.3092 гривню;

- 10 російських рублів – 4.0339 гривні.

Нагадаємоціни на "чорне золоте" обвалилися до рекордного дна: таких показників світ не бачив роками. На Лондонській біржі березневі ф'ючерси на нафту Brent торгуються по $50,73.

Як повідомляв Знай. ua, економічний прогноз шокував українців: відбудеться те, чого так побоювалися. Українців налякали страшним економічним прогнозом.

Знай. ua писав, про курс валют на 25 грудня: долар здався на милість гривні. Іноземні валюти знову подешевшали.