У Карпатах попереджають про можливість снігових лавин. Станом на 25 грудня у високогір'ї зберігається значна лавинна небезпека.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій в Україні.

Відомо, що 25 грудня на високогір'ї центральної і східної частини Закарпатської області в зв'язку з продовженням снігопаду і хуртовин очікують значну лавинну небезпеку в західній та центральній частині області. У східній частині вона збережеться. Існує також загроза зсуву снігу на дороги.

Крім того, за даними Гідрометцентру, 25 грудня на річці Тиса в Чопі продовжиться добігання невисокої хвилі з підвищенням рівня на 0,8 - 1,3 м, без негативних наслідків.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нещодавно відомий український синоптик Наталя Діденко розповіла, якою буде погода в новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня. Відомо, що через атлантичний циклон в новорічну ніч чиноптики очікують опади у вигляді мокрого снігу, зокрема на Заході та Півночі він випаде вночі, а в Центрі, на Сході та Півдні - вдень 1 січня.

Вночі 1 січня в Україні очікується 0-6 градусів морозу, на Сумщині та Харківщині до -8 градусів, на Заході України близько нуля. У столиці в новорічну ніч буде до -3 градусів, а вдень температура підніметься до +2 градусів.

Раніше синоптики зазначали, що незважаючи на температурні гойдалки протягом грудня, саме напередодні Нового року піде сніг, який затримається на кілька днів завдяки нічним морозам. А потім знову очікується відлига.

Також синоптик зазначав, що після 15 січня стовпчики термометрів опустяться до -15.. -25 градусів, а похолодання супроводжуватиметься снігом. І протримається така погода до початку березня.

Нагадаємо, що на території України буде переважати холодний циклон, який прийшов із Туреччини і Чорного моря. Очікується посилення вітру в південних і східних регіонах. При цьому в більшості областей України опади малоймовірні.

Як повідомляв портал Знай.uа, у районі долини Крачуняска Рахівського району під час катання на лижах заблукали чоловік і жінка. Обидва зниклих - з Києва. З метою допомогти туристам у гори вирушили рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення.

Також портал Знай.uа писав, що в більшості областей встановиться зимова погода з невеликими і помірними морозами.