У Житомирі розгорівся скандал у резиденції Святого Миколая. Українська чиновниця Віра Гришина заявила, що роль казкового персонажа виконує "відвертий" сепаратист.

Про скандал стало відомо з особистої сторінки у Facebook члена виконавчого комітету міськради Віри Гринишин.

"Вчора, 23 грудня ми з родиною були на Різдвяному ярмарку і я побачила, що в резиденції Святим Миколаєм працює відомий у місті прихильник руского міра Руслан Мороз. Нагадую, що Мороз є членом кількох проросійських організацій у місті, зокрема – прес-секретарем “Русского содружества”. Також Мороз активно захищає сепаратиста Муравицького, якого судять у Житомирі за державну зраду", - йдеться в дописі.

Хочу прокоментувати інформацію щодо інциденту у будиночку Святого Миколая. Вчора, 23 грудня ми з родиною були на Різдвяному ярмарку і я побачила, що в резиденції Святим Миколаєм працює відомий у місті прихильник руского міра Руслан Мороз. Нагадую, що Мороз є членом кількох проросійських організацій у місті, зокрема – прес-секретарем “Русского содружества”. Також Мороз активно захищає сепаратиста Муравицького, якого судять у Житомирі за державну зраду. Мене це здивувало і я вирішила поцікавитись хто прийняв рішення, що під виглядом традиційного українського різдвяного святого з дітьми спілкується відвертий сепаратист. На моє запитання “Хто прийняв таке рішення?” Мороз відреагував агресивно і відверто неадекватно. Я не цитуватиму весь цей потік бруду і образ на свою адресу та адресу моєї доньки. У відео можете побачити все і скласти свою оцінку. Він почав мене штовхати і штурхати. Після цього Мороз заблокував вихід із будиночка і не випускав мене із дочкою. Свідком цього була заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук, яка теж не могла змоги вийти із будиночка. З цього приводу я написала заяву у поліцію. Я вимагаю від Житомирської міської ради дати оцінку такій “роботі” Святого Миколая та звільнити Мороза. Мені не зрозуміло, чим керувались, коли його наймали на роботу, на мою думку він ідеологічно та психологічно не може її виконувати. З дітьми повинна працювати людина із проукраїнськими цінностями. Також очікую на реакцію правоохоронців на інцидент. Якщо ми хочемо виграти гібридну культурну війну з Росією, ми повинні почати із очищення власного міста.

Geplaatst door Vera Grynyshyna op Maandag 24 december 2018

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Чиновниця поцікавилася в чоловіка, хто призначив його на цю "посаду". У відповідь на це він почав обзивати жінку повією, хапав за руки та облив глінтвейном. За неприйнятну поведінку його звільнили, а на роль святого найняли іншого актора.

Свідком цього була заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук, яка теж не могла змоги вийти із будиночка. Потерпіла збирається написати заяву в поліцію щодо інциденту.

"Я вимагаю від Житомирської міської ради дати оцінку такій “роботі” Святого Миколая та звільнити Мороза. Мені не зрозуміло, чим керувались, коли його наймали на роботу, на мою думку він ідеологічно та психологічно не може її виконувати. З дітьми повинна працювати людина із проукраїнськими цінностями", - додала Гришина.

Нагадаємо, українцям, які хочуть на Новий рік поїхати до якогось із туристичних міст нашої країни, розповіли, у скяльки обійдеться святкування.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Печерському районі Києва в суботу, 8 грудня, в кімнаті охорони, яка знаходиться в підвалі 46-поверхового житлового будинку, сталося загоряння.

Також "Знай.ua" писав, що у центрі Харкова встановили незвичайний новорічний об'єкт – величезний ведмідь розважає дітей та дорослих. Він "вміє" співати новорічні пісні. Ведмедя посадили біля знаменитої пам'ятки міста - Дзеркального струменя, навпроти Харківського театру опери та балету.