Вважається, що в цей день збираються відьми та інша нечисть і думають, як би їм краще потягнути сонце. Зжити його з неба хочуть з-за його згубних променів для будь-якої нечистої сили. А літають відьми не тільки не мітлах, але і на будь-якому кухонному начинні, тому за ним потрібно добре доглядати. Навіть віник не залишати на порозі і на вулиці, а занести в будинок. Інакше нечиста сила вкраде його і з його допомогою зможе навести таку сильну заметіль, що сонце замерзне.

Також сьогодні не можна лихословити, тому що відьма впаде на голову хулігану. А якщо у вас є сани, то не можна в них впрягати білого коня, щоб не ввести в будинок небіжчика. Ще сьогодні можна вилікувати будь-яку хворобу. Для цього є два способи. За першим способом потрібно попросити дитину, яка народилася після смерті свого батька, накреслити пальцем на лобі хрест, а потім слово «спасіння».

За другим способом потрібно заплатити дзвонареві і попросити його зачепити найбільший і найменший дзвін. При цьому дзвонар повинен говорити ім'я хворого. Так може одужати навіть смертельно хворий чоловік в родині. Але хворий повинен обов'язково бути хрещеним.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також сьогодні господиня повинна увіткнути в серп поріг будинку, а господар сокиру. Тоді будинок буде захищений від зла. Гострота серпа і сокири передасться порогу і двері і стане їх захистом.

Щоб захиститися від нечисті потрібно перевернути пічну заслінку, тоді відьма не пролізе в будинок, а чаклувати не зможе якщо упустити рогач.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині