Судилище у так званому Кримському суді над українцями навряд чи можна назвати хоча б частково законним, про що яскраво свідчать останні перипетії у справі.

Фігуранти "справи українських диверсантів" Володимир Дудка та Олексій Бессарабов закінчили представляти "суду" свої заяви про фальсифікації слідства.

Про це повідомляє видання Крим.Реалії з посиланням на відповідну інформацію адвоката Сергія Легостова.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень
Показати ще

"В обвинувачених є купа питань до слідства. Наприклад, на карті міста, де нібито були відзначені точки планованих диверсій, є біологічні сліди обох фігурантів справи. Однак експертиза доводить, що сліди залишені тільки на торці карти, а не по всій її поверхні. Як так виходить, що тільки на одній частині предмета, а не на всій її поверхні залишені ці біологічні сліди - незрозуміло. Раніше і Дудка і Бессарабов вже заявляли, що біологічні сліди у них брали не процесуальним шляхом. Сьогодні Володимир заявив клопотання про допит експерта ФСБ, який робив такі висновки", - розповів адвокат.

ФСБ
ФСБ

Фігуранти заявили про необхідність дослідження інших речових доказів. Зокрема, телефонів, які, за словами обвинувачених, їм підкинули співробітники ФСБ.

"З телефонами аналогічна історія. За версією слідства, якийсь співробітник розвідки в Харкові просить абсолютно сторонню людину в Криму купити телефони і передати їх обвинуваченим. У детективах такого не напишуть. Володимир Дудка вже заявляв раніше, що телефон, який фігурує в матеріалах справи, йому підкинули під час обшуку. Зараз він хоче, щоб речові докази, які викликають у захисту питання, були також досліджені в "суді", - пояснив адвокат.

Правозахисник також додав, що в ході судового засідання у вівторок, 25 грудня, було вивчено приблизно десять CD-дисків з аудіо і відео стеженням за обвинуваченими.

"Це записи, які не стосуються справи. Наприклад, на одній з них все троє фігурантів зустрічаються в кафе з приводу дня народження одного з них", - резюмує адвокат.

Варто додати,що наступне засідання у справі в так званому "Севастопольському міському суді" призначено на 22 січня.

Нагадаємо, "Київський районний суд" анексованого Сімферополя продовжив до 8 липня арешт трьом "українським диверсантам" Володимиру Дудці, Дмитру Штыбликову і Олексію Бессарабову.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова прибула в колонію Омська, де утримують незаконно засудженого фігуранта справи "кримських диверсантів".

Також Знай.ua писав про те, що у політв'язня в Росії Павла Гриба погіршується здоров'я.