У середу, 26 грудня, стало відомо про чергову заборону в Україні ще трьох популярних лікарських препаратів.

аптека
аптека

Про це повідомляє Державна служба України з лікарських засобів.

У повідомленні зазначено,що заборона стосується ліків індійського виробництва.

Які препарати заборонили
Ланза (реєстрація - UA / 10811/01/01. Капсули по 30 мг № 20 (10х2) у блістерах GL01701) - противиразковий препарат;
Кофекс (реєстрація - UA / 0711/02/01. Сироп по 60 мл у флаконі з мірним ковпачком, по 1 флакону в картонній коробці GC11603, GC11602) - сироп від кашлю;
ЕНЗІМТАЛ (реєстрація - UA / 10790/01/01 драже №100 (10х10) в стрипах GE03701) - таблетки для лікування метеоризму.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім того чиновники наголосили, що всім, хто займається реалізацією цих препаратів, потрібно найближчим часом вилучити їх з обігу і утилізувати.

В аптеці
В аптеці

Нагадаємо, у той час, поки українські лікарні заповнені хворими на кір та віспу, чиновники ухвалили рішення заборонити вакцину"Варилрікс". Відомо, що цей препарат призначено проти вітряної віспи.

аптека
аптека

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Так, в повідомленні йдеться про вакцину серії 32050718, виробник готової лікарської форми "Глаксосміткляйн Байолоджикалз с. а.", Бельгія, пакувальник і контроль якості ТОВ "Сміткляйн Бічем-Біомед", Росія з маркуванням російською мовою.

аптека
аптека

З'явилася інформація, що вакцину ввезено на територію України з порушенням вимог законодавства.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під заборону в Україні потрапили популярні ліки від артеріальної гіпертензії та серцевої недостатності. До препарату "Ванатекс" додалися "Валсартан" і "Тіара Тріо".

аптека
аптека

Контролююча служба заборонила використовувати в цілях лікування "Ванатекс" у формі таблеток у плівковою оболонкою, 80 мг, по 14 таблеток у блістері, по два блістери в картонній коробці, серії 11217 від фармацевтичного заводу "Польфарма". Таке рішення днями було прийнято Державною Службою ліків та контролю наркотиків.

Також Знай.ua писав про те, що захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг.