Стало відомо ім'я українського військового, який загинув на Донбасі у вівторок, 25 грудня. Про це повідомляє Народна Правда", посилаючись на блогера Мірко Саблича.

Як написано в коментарі автора: "Сьогодні на Донеччині від ворожої кулі рашистов загинув український воїн Євген ТОНЕНЬКОВ (поз. Сталкер) 109 ОГШБ. Відвоював герой на передовій чотири роки… Пройшов здавалося все горнило пекла… Світла пам'ять Євгена".

Трагедія сталася внаслідок повного ігнорування російськими військами Мінських домовленостей, яких вони стійко не бажають дотримуватися і всіляко демонструють наплювацьке відношення до них. Більш того, показове ігнорування супроводжуються порушенням обумовлених ліній відведення важкого озброєння, а також підведенням до лінії розмежування нового потужного озброєння.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Не так давно на Донбасі зафіксована смертоносна артилерія окупантів, про що повідомляє центр контролю і координації. Безпілотник ОБСЄ дальнього радіусу дії здійснив моніторинг в рамках відведення озброєння. При цьому в районі міста Кришталевий, який до цього іменувався Красний Луч, були зафіксовані 22 реактивні установки залпового вогню "Град". Раніше біля цього ж населеного пункту фіксувалися скупчення забороненої військової техніки у великих кількостях.

Той же безпілотник, після тривалого польоту зафіксував у постійному місці зберігання, за лінією відведення на непідконтрольної території Україні ще 14 самохідних гаубиць, 10 буксирувальних гаубиць, 4 одиниці РСЗВ.

В черговий раз окупанти демонструють своє ставлення до домовленостей, підкреслюючи, що перемир'я на них не поширюється. Росія відверто нехтує взятими на себе зобов'язаннями щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у путінських бойовиків від морозу зовсім поїхав дах. В хворі голови окупантів надуло спецназ Великобританії, який збирається виконувати бойові і диверсійні завдання.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Зеленський заявив, що зможе вирішити ситуацію на Донбасі. Як вважає шоумен, необхідно розмовляти з російським урядом, оскільки ДНР і ЛНР – це всього лише маріонетки.

Також "Знай.uа" писав, що воєнний стан, раніше введене в деяких областях України, завершується у середу, 26 грудня.