Вівторок, 26 грудня 2018 року, тепер буде записано як історичний день. Саме в цей день закінчився перший в сучасній історії України воєнний стан, який ввів своїм указом президент Петро Порошенко 26 листопада 2018 року, після відкритої агресії Росії в Керченській протоці.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Нагадаємо той факт, що воєнний стан діяв в Одеській, Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На життя звичайних українців воєнний стан мало вплинув. Варто нагадати, що посилилися перевірки особистого транспорту, вокзалів і аеропортів, а також інших важливих об'єктів. Окремі міста накладали заборону на продаж алкоголю в нічний час та використання феєрверків.

А ось 26 грудня президент України Петро Порошенко збирає засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорюватимуть воєнний стан в Україні.

Варто нагадати, що Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Томас Гремінгер заявив, що російська сторона у будь-якому випадку продовжить відправляти військову техніку на тимчасово окуповані території України.

Він підкреслив, що конфлікт між Росією і Україною може знову загостритися. Гремінгер вважає, що "з окремих осередків вогню може розгорітися величезна пожежа", наприклад, на території анексованого Криму або на лінії розмежування на Донбасі.

Гремінгер додав, що для примирення ворогуючих сторін політична воля "просто відсутня". За його словами, "якщо бунтівні республіки опиняться під військовим тиском, їм знову буде підтримка з боку Росії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко відреагував на прийняття Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про порушення прав людини в тимчасово окупованому РФ Криму. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку президента в Twitter.

За словами Порошенка, прийняття резолюції про порушення прав людини в окупованому Криму та резолюції про виведення військ Російської Федерації з Криму є чітким сигналом для України.

Нагадаємо, у Лаврова спробували розповісти українцям, як жити: провокації та порушення зашкалюють.

Як повідомляв Знай.uа політолог пояснив, чому Лукашенко підтримуватиме Україну: перший крок він уже зробив.

Знай.uа писав, США озброять Україну до зубів: ВМС і ППО отримають подвійне підкріплення.