На території українських Карпат вже багато разів зникали туристи. Люди під час активного відпочинку просто губили орієнтир та йшли далеко в лісову гущавину. Так, днями рятувальники отримали повідомлення про зникнення двох туристів. Пізніше стало відомо, що вони загубилися в тумані.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, з посиланням на інформацію ДСНС Закарпатської області.

сніг в Карпатах
сніг в Карпатах

У підсумку, після довгих пошуків, рятувальники знайшли лижників у Крачунянській долині. Ними виявилися чоловік і жінка з української столиці. На щастя, медична допомога горе-спортсменам не знадобилася.

сніг у Карпатах
сніг у Карпатах

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ще чотирьох туристів рятувальникам довелося шукати 21 грудня. Одного 25-річного жителя Києва, який катався на лижах і загубив дорогу, знайшли під час обстеження території долини Крачуняська. Також співробітники ДСНС відшукали 27-річного жителя селища Надвірна. Медичної допомоги люди не потребували. Пізніше прийшло повідомлення про те, що загубилися люди в районі Говерли. Виявилося, що 2 лижника з Дніпра втратили орієнтир та заблукали в лісі.

Куди дзвонити, якщо загубилися:

Закарпатська область

Приймальня Управління ДСНС України в Закарпатській області: (0312) 66-03-95

Оперативний черговий Управління ДСНС України в Закарпатській області: (0312) 61-72-99 (цілодобово)

Івано-Франківська область

Начальник чергової зміни: (0342) 59-65-07 (цілодобово)

Львівська область

Начальник чергової зміни: (032) 239-02-62 (цілодобово)

В екстрених ситуаціях телефонуйте 101!!!

Варто нагадати, що в Карпатах попереджають про можливість снігових лавин. Станом на 25 грудня у високогір'ї зберігається значна лавинна небезпека. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій в Україні. Відомо, що 25 грудня на високогір'ї центральній та східній частині Закарпатської області у зв'язку з продовженням снігопаду і хуртовини очікують значну лавинну небезпеку в західній і центральній частині області. У східній частині вона збережеться. Існує також загроза зсуву снігу на дороги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на цьому тижні в Україні пройдуть снігопади і в багатьох областях вдарять сильні морози. При цьому очікуються різкі перепади температури, атмосферного тиску і вологості.

У середу, 26 грудня, в більшості регіонів пройде сніг. Найхолодніша погода буде на сході — до 8 градусів морозу. В інших регіонах країни буде до 6 градусів морозу.

Нагадаємо, злодії в Дніпрі повеселили поліцейських: знімали невдахи усім світом.

Як повідомляв Знай.uа під Києвом вантажівка влетіла в автобус: фото металевого місива.

Знай.uа писав, сніговий колапс в Україні: через хуртовини обмежили рух транспорту.