У четвер, 27 грудня, майже по всій території України очікуються сильні снігопади, а вночі - морози.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Найближчої ночі у східних областях, а завтра в другій половині дня на заході опади будуть помірними. На півдні, хіба що, на Запоріжжі, політає сніг та мокрий сніг, на Одещині, Миколаївщині, Херсонщині завтра вдень без істотних опадів", - написала Діденко.

Згідно з її прогнозом, у четвер температура повітря в Україні коливатиметься в межах -1...-5 градусів, вночі на Сумщині та Харківщині до -10 градусів. У західних областях і в південній частині в четвер очікується 0...+4 градуси.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому в столиці очікується послаблення опадів. Уночі 27 грудня в Києві пройде невеликий мокрий сніг, решта часу без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° морозу; вдень близько 0°.

Вже голова крутиться від циклонів та атмосферних фронтів, які ганяють Україною, як учні молодших класів на шкільній...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 26 december 2018

У свою чергу, український Гідрометцентр прогнозує, що 27 грудня в Україні буде хмарна погода. Вночі повсюдно помірний, вдень місцями невеликий сніг. Слабка хуртовина. На дорогах ожеледиця.

Так, вітер західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-6°, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Крім того, у північних та центральних областях можливий невеликий, на сході країни та Приазов'ї помірний сніг, вдень у західних областях та Криму пройде невеликий дощ. У той же час на решті території істотних опадів не передбачається.

карта Укргідрометцентру на 27 грудня

За народним календарем у четвер, 27 грудня, відзначається свято Філімона. Наші предки вірили, що який Філімон — такий і лютий.

Раніше повідомлялося, що через складні погодні умови в Полтавській області закриють в'їзд для всіх видів транспорту. Порушення правил дорожнього руху і накопичення авто в кілька рядів - ускладнюють проїзд. Крім того, деякі водії їдуть проти руху транспорту і проїзд зупиняється, навіть для спецтехніки. Подекуди дорожня техніка заблокована разом з іншим транспортом.

Нагадаємо, що через рясні дощі і снігопади постраждало вісім областей. Потужний вітер обірвав електропроводи і без світла залишилося понад 120 населених пунктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, потужна негода в Україні стала причиною серйозного транспортного колапсу напередодні свят на популярних напрямках.

Також портал Знай.uа писав, що у Карпатах попереджають про можливість снігових лавин. Станом на 25 грудня у високогір'ї зберігається значна лавинна небезпека.