До кінця передноворічного тижня майже по всій Україні буде сніжна, місцями дощова погода. А на вихідних синоптики обіцяють значне потепління. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

У четвер, 27 грудня, на заході та в Криму пройдуть дощі, а на сході невеликий сніг очікується в Харківській, Донецькій і Луганській областях. На заході та півдні потеплішає до 1 - 4 градусів. На сході, півночі та в центрі до -7…-9 градусів.

Уночі 27 грудня в Києві пройде невеликий мокрий сніг, решта часу без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° морозу; вдень близько 0°.

У п'ятницю, 28 грудня, синоптики прогнозують сніг з дощем, на півночі України. Вдень буде -1…-3 градуси, а вночі -3…-7. На заході випаде дощ і 2…4 градуси вдень, а вночі -1…1. Температура на півдні коливатиметься вдень -1…1 градус, а вночі -1…-3. На сході буде холодніше, вдень -5…-7, вночі -7…-9.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сніг з дощем також очікується і в Києві. Температура вдень буде коливатися -1…1, а вночі -1…-3 градуси.

У суботу, 29 грудня, на півночі і в центрі країни випаде сніг, а на решті території сніг з дощем. Вдень очікується -1...-3 градуси, вночі - до -8 градусів.

У Києві можливий мокрий, але нетривалий сніг. Вдень -1…1, а вночі -2…-4 градуси.

У неділю, 30 грудня, на заході очікується сніг з дощем і 2…4 градуси вдень, а вночі -1…1. На сході в Харківській, Донецькій і Луганській областях очікується слабкий сніг і -2…-4 градуси вдень, а вночі -4…-7. На півночі прогнозують -1…-5 градусів, вдень -3…-7 вночі, на півдні вдень 1…3 і -1…-3 вночі, а в центрі -1…1 вдень -2…-4 вночі.

У Києві в неділю без опадів. Температура вдень буде коливатися -1…1, вночі -2…-4 градуси.

Народний прогноз погоди в Україні

27 грудня відзначається свято Філімона. Який Філімон — такий і лютий.

28 грудня відзначається день Трифона. Який Трифон — такий і березень.

29 грудня відзначається свято Агея. Який Агей — такий і квітень. На Агея іній — на святки тепло, але зі снігом. Якщо на Агея мороз, то він простоїть до Йордану. Холодний Агей — до лютої зими.

30 грудня відзначається свято Данила. Якщо з'явиться іній — Різдво буде теплим. Який Данило — такий і травень.

Раніше повідомлялося, що через складні погодні умови в Полтавській області закриють в'їзд для всіх видів транспорту. Порушення правил дорожнього руху і накопичення авто в кілька рядів - ускладнюють проїзд. Крім того, деякі водії їдуть проти руху транспорту і проїзд зупиняється, навіть для спецтехніки. Подекуди дорожня техніка заблокована разом з іншим транспортом.

Нагадаємо, що через рясні дощі та снігопади постраждало вісім областей. Потужний вітер обірвав електропроводи і без світла залишилося понад 120 населених пунктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, потужна негода в Україні стала причиною серйозного транспортного колапсу напередодні свят на популярних напрямках.

Також портал Знай.uа писав, що у Карпатах попереджають про можливість снігових лавин. Станом на 25 грудня у високогір'ї зберігається значна лавинна небезпека.