Великі мережі знизили ціни на скраплений газ при продажі у роздріб на 6-20 коп/л.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що з 22 грудня середня ціна скрапленого автомобільного газу фактично по всій країні знизилась на 5 копійок та становить 13,76 грн/л.

Зокрема групи компаній ОККО, WOG, AMIC і БРСМ-Нафта знизили ціни на 6 коп. KLO, UPG і Luxwen поступилися 20 коп.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У свою чергу експерти розповіли, що падіння ціни на газ відбулось через його надлишок на українському ринку. Крім того він розповів, що великі компанії почнуть і надалі зменшувати ціну на газ.

"Падіння в роздробі стримується великими запасами на ринку. Оператори, які встигли оновити запаси, найближчим часом почнуть більш агресивно знижувати ціни. Спочатку під виглядом акцій і знижок за картками, потім - на стелі", - вважає аналітик Консалтингової групи А-95 Артем Куюн.

Також оператори ринку розповіли, що ціни на автогаз ще не впали до кінця через погодні умови. Адже у більшості районів Полтавської, Дніпропетровської, Черкаської та Кіровоградської областей через снігопади ускладнено рух газовозів, що призвело до дефіциту ресурсу на заправках.

"У нормальних умовах ми очікували б зниження на 60-70 коп до Нового року, проте дороги заметені і ми змушені припинити реалізацію автогазу на кількох заправках. На інших очікуємо зниження на 20-30 коп", - сказав комерційний директор ТД Автотранс Ойл Максим Бережний.

Разом з тим варто відзначити, що водіїв закликають бути обережними, адже все більше в Україні з'являється нелегальних заправних станцій і ніхто не можу гарантувати якість пального.

На даний момент стало відомо про 1,5 тисяч таких нелегальних об'єктів.

Ці АЗС щорічно збувають понад 1,2 млн тонн палива. Таким чином підпільні заправки охоплюють до половини всього обороту паьного в країні.

Як вважають експерти, вже в наступному році обсяги нелегального палива будуть досягати вже 1,5 млн тонн.

Тіньове виробництво може завдати збитків держбюджету в 2019 році на суму до 10 мільярдів гривень. При цьому власники нелегальних заправок щороку заробляють 80 млн доларів.

Як розповіла президент нафтогазової асоціації України Неля Привалова, на нелегальних заправках неодноразово фіксувалися випадки пожеж, розливу нафтопродуктів і зрідженого газу.

Нагадаємо, якщо Путін знову вдереться до Слов’янська, матиме справу з китайцями.

Як повідомляв "Знай.ua", до Нового року українців ощасливлять "дефіцитними" літрами.

Також "Знай.ua" писав, що чорне золото подешевшало до історичного мінімуму.

Золотий бензин - Секретні матеріали