З 1 січня 2019 близько 2 мільйонів українців перерахують пенсії. Про це пише "Укрінформ" зі слів директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олени Охріменко.

"У нас з 1 січня 2019 буде проводитися перерахунок пенсії особам, які досягли 65 років, які мають страховий стаж: чоловіки 35 років, а жінки - 30 років ... Стаж великий, була невисока заробітна плата і вони сьогодні мають невисоку пенсію ", - пояснила Охріменко.

За словами Охрименко, у таких людей розмір пенсії не повинен бути нижчим за 40% від мінімальної заробітної плати.

"Оскільки показник заробітної плати у нас збільшується до 4173 з 1 січня наступного року, і, звичайно, якщо для всіх пенсіонерів мінімальна пенсія сьогодні 1497, то в цій категорії людей буде перерахунок і розмір пенсії збільшиться на 172 грн", - повідомила Охріменко.

Раніше повідомлялося, що в 2019 році в Україні значно подорожчають крупи. Експерти прогнозують зростання цін на манку, ячмінну і кукурудзяну крупу. З радісних новин - пшоно стане доступнішим.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще
Як розповів директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, зараз пшоно коштує більше 20 гривень за кілограм, передає Gazeta.ua.

"В 2019-му трохи подорожчає хліб. Насамперед чорний. Білому рости вже нікуди. В Європі він коштує на 30 відсотків дешевше, ніж у нас". Олексій Дорошенко

Крім того, він розповів, що додадуть у ціні молочні продукти з коротким терміном придатності - молоко, кисломолочні сири. Це пов'язано з тим, що в Україні є дефіцит молока.

Нагадаємо, через високі тарифи українці все більше накопичують борги по комуналці. Депутати хочуть змусити громадян "реструктуризувати" заборгованість.

Як повідомляв портал Знай.ua, підвищення тарифів на компослуги відправлять судентів "Львівської політехніки" на вимушені канікули.

Також Знай.ua писав про те, що у 2018 році іноземним громадянам, які приїхали на роботу в Польщі, було видано 235,6 тис. дозволів.