У новорічну ніч, з 31 грудня по 1 січня, по всій території України буде дуже різноманітна погода. Так, Новий рік-2019 у більшості регіонів розпочнеться дощовою погодою.

Про це розповів директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає Уніан.

"Погода буде надзвичайно різноманітною. У західних областях України очікується дощ при плюсовій температурі, у північних - вночі без опадів, 3-8° морозу, вранці – мокрий сніг, вдень з переходом у дощ з підвищенням температури до 2-3° тепла", - повідомив Кульбіда.

Згідно з прогнозом синоптика, в східних областях країни опадів не очікується, температура вночі 4-9° морозу, вдень – до 5° морозу, без опадів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Що стосується півдня – вночі 1-6° морозу, вдень – близько 0°, без опадів", - додав Кульбіда.

Також головний синоптик країни уточнив, що в Києві в новорічну ніч очікується 5-7° морозу з підвищенням температури до ранку до 2-3° морозу, без опадів, а 1 січня піде мокрий сніг, який згодом плавно перейде в дощ. При цьому максимальна температура вдень становитиме 2-3° тепла.

карта Укргідрометцентру на 31 грудня

Раніше повідомлялося, що через складні погодні умови в Полтавській області закриють в'їзд для всіх видів транспорту. Порушення правил дорожнього руху і накопичення авто в кілька рядів - ускладнюють проїзд. Крім того, деякі водії їдуть проти руху транспорту і проїзд зупиняється, навіть для спецтехніки.

Нагадаємо, що у Карпатах попереджають про можливість снігових лавин. Станом на 25 грудня у високогір'ї зберігається значна лавинна небезпека.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україну мчить циклон, який принесе з собою потужні опади і штормовий вітер. За інформацією українських синоптиків цей "білий і холодний" звір вже наближається до території нашої країни.

Також портал Знай.uа писав, що у передноворічний тиждень буде сніжна і дощова погода по всій Україні. При цьому очікуються різкі перепади температури, атмосферного тиску і вологості.