26 грудня під час засідання Ради національної безпеки і оборони України президент Петро Порошенко оголосив про те, що дія воєнного стану припинено

Про це йдеться на сайті РНБО

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

На засіданні проаналізували впровадження заходів, які передбачені правовим режимом воєнного стану, затвердили основні показники Державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки, та розглянули питання про введення додаткових санкцій відносно фізичних і юридичних осіб Росії.

Також РНБО назвала задовільним стан виконання органами виконавчої влади та іншими державними органами завдань, визначених Указом Президента України від 26 листопада 2018 № 393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні" та Плану першочергових заходів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як говорить секретар РНБО України Олександр Турчинов, завдяки введенню воєнного стану, стало нарешті зрозуміло, наскільки країна здатна мобілізувати свої ресурси – "військові, економічні, людські, щоб протидіяти повномасштабної військової агресії".

Секретар РНБО також додає, що під час перевірки готовності ЗСУ і всієї виконавчої вертикалі – від Кабміну до місцевих адміністрацій, працювати в особливих умовах, "був також виявлений ряд недоліків, які, згідно з рішенням РНБО України, повинні бути терміново виправлені"

"зокрема, мова йде про усунення проблемних моментів та внесення необхідних змін у законодавчі та інші нормативні акти у сфері мобілізаційної підготовки, цивільної та територіальної оборони, та реалізації інших заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану", – каже Турчинов.

Також він зазначав, що в тих областях, де ввели військовий стан, знизилася кількість злочинів (особливо важких) – приблизно на 30%. Вилучено незаконну зброю і вибухові пристрої.

Нагадаємо, Україна попрощалася з військовим становищем

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Ярош прокоментував воєнний стан в Україні: повний маразм, дивиться весь світ

Також "Знай.uа" писав про те, що Росія відкрила другий фронт: пора вводити воєнний стан на ринку міндобрив