Українців попереджають про нові махінації з кредитами при купівлі побутової техніки.

Про це пише Politeka.

Як стало відомо, Ольга Фарба, мешканка Київщини, оформила кредит на покупку мобільного телефону для свого знайомого ще в 2006 році.

Однак, те, що з нею сталося цього року не просто шокувало Ольгу та всіх її рідних.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Помилкою постраждалої було те, що вона не цікавилася весь цей час долею взятого кредиту, однак, зі слів постраждалої, банк її не повідомляв про зростаючу заборгованість за кредит. На момент покупки мобільного вартість його становила 3100 грн. Але так як жодного кредитного платежу до фінустанови не надходило увесь цей час, кредитна заборгованість зросла зі швидкістю звуку. Банк застосував санкції і відсотки за 12 років досягли 40 тисяч гривень.

Про те, що квартиру жінки продали вона дізналася, коли їй передзвонили з виконавчої служби і попросили реквізити для перерахування грошей, виручених від продажу квартири. І тоді все стало ясно, без згоди власників квартири і незважаючи на те, що в квартирі прописаний чоловік постраждалої, квартира була пущена з молотка в рахунок боргу перед банком.


Від продажу квартири потерпілої перерахували 400 тис. грн, однак цих грошей не вистачить на покупку нового житла.

Наразі у проданій квартирі проживає вона з чоловіком та неповнолітньою донькою і вони будь-якої миті опиняться на вулиці.

Юристи у той ж час стали на захист потерпілої. По-перше, за словами спеціалістів, грубим порушенням є те, що жінку не повідомляли про заборгованість довгий час, оцінка нерухомості не була проведена належним чином.

Жінка подала до суду з вимогою визнання торгів недійсними.

Суд прийняв рішення про перегляд справи Ольга, проте результати торгів, на яких була продана квартира, суд не скасував у зв'язку з тим, що на той момент рішення суду про стягнення з Ольги боргу було дійсним.

Тепер Ольга буде відстоювати своє право та майно в інших інстанціях.

Нагадаємо, українцям розповіли про ціни на ринку нерухомості та як вони зміняться після виборів президента. Експерти прогнозують здорожчання житла в 2019 році щонайменше на 20%.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли, які квартири сьогодні найпопулярніші на ринку нерухомості в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Експерти порівняли сьогоднішні ціни на житло та підрахували, скільки українцям потрібно відкладати з середньої зарплати.

Дивіться: Які квартири найбільш вигідні для українців