Соціологи поділилися несподіваними результатами дослідження серед українців, яке стосувалося ставлення до сусідньої держави та війни на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження, 63% вважають РФ країною-агресором, 24% населення не вважають, що Росію агресор, ще 13% - не визначилися.

путін
путін

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"У Харківській, Донецькій, Луганській та Одеській областях кількість тих, хто не вважає РФ агресором, більша за кількість тих, хто дотримується протилежної думки", - відзначають соціологи.

При цьому в Івано-Франківській області агресором Росію вважає найбільша частина населення в країні - 94% опитаних.

Соціологи зазначають, що опитування проводилося з 16 листопада по 10 грудня 2018 року серед 40 тис. повнолітніх жителей усіх областей, окрім окупованих територій.

Похибка на рівні кожної окремої області складає не більше 2,4%, на рівні України - не більше 0,5%.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, лише 1% українців готові змиритися з нетрадиційною орієнтацією свого родича.

А переважна більшість українців підтримують ідею прийняття в країні "закону про заборону пропаганди гомосексуалізму".

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Seetarget 1-6 грудня. Опитування проводилось у всіх областях України, крім Криму, Донецької та Луганської областей.

Дослідження показало, що більшість українців все ж не готові прийняти представника ЛГБТ як близьку людину - друга чи члена сім'ї.

Як повідомляв раніше Знай.ua, більше 40% українців називають найулюбленішими новорічними святами Новий Рік та Різдво.

Різдво
Різдво

7% опитаних віддали перевагу святу Дня Святого Миколая, а ще 3% - Старому Новому року. Близько 3% українців заявили, що не люблять ні одне з перерахованих свят.

Також Знай.ua писав про те, що згідно з опитуванням, переважна більшість українців підтримують ідею прийняття в країні "закону про заборону пропаганди гомосексуалізму" і лише 1% співвітчизників готові змиритися з нетрадиційною орієнтацією члена своєї сім'ї.