Життя в Україні за рік стало набагато дорожчим. Подорожчання торкнулося всього, від проїзду в громадському транспорті до продуктів харчування. Саме їжа в нашій країні побила всі цінові рекорди, деякі з популярних та колись найдешевших продуктів зросли в ціні до 135%.

Згідно з даними Державної служби статистики за рік, тобто в листопаді 2018, в порівнянні з груднем 2017 року, подорожчало 87% соціального асортименту продуктів.

Про це написав гендиректор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

За словами експерта, подорожчали всі види хліба, макаронів, борошна, рису, манки, ячної крупи, пшона, яловичини, свинини, сала, філе і тушки курки, вареної ковбаси, мороженої риби, молока, сирів, сметани, масла, олії, капусти , моркви, цибулі, буряка і картоплі та усі без винятку алкогольні напої.

У той же час, стали дешевшими лише 13% продуктів, які називають соціальними та регулярно перевіряють на зміну вартості

Серед таких продуктів, які стали трохи доступнішими для народу, це цукор, гречка, яблука, а також курячі яйця.

Отже, за підрахунками Дорошенка, найбільше здорожчання торкнулося найпопулярніших в Україні овочів, таких, як цибуля та морква. Також цього року рекордно дорогими стало пшоно, буряк та капуста.

Нагадаємо, стало відомо, як черговий транш від МВФ вплине на економіку України та що наша влада зобов'язалась зробити у найближчий рік.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям показали, наскільки зросла економіка в нашій державі.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, як транш від МВФ позначиться на валютному ринку вже до кінця 2018 року.

Дивіться: У скільки обійдеться українцям накрити стіл на Новий рік 2019