У 2019 році пенсії українським пенсіонерам виплачуватимуть за новим принципом.

З 1 січня 2019 для майже 2 мільйонів українців, які досягли 65-річного віку, проведуть перерахунок пенсій.

Про це сказала директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко,- передає Politeka.

"У нас такий перерахунком з 1 січня 2019 буде проводитися перерахунок пенсії особам, які досягли 65 років, які мають страховий стаж: чоловіки 35 років, а жінки – 30 років … Стаж великий, була невисока заробітна плата і вони сьогодні мають невисоку пенсію", – пояснила Охріменко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Перерахунок здійснять для того, щоб підвищити соцвиплати до нових соціальних стандартів. На сьогодні багато пенсій не досягають 40% від мінімальної зарплатні, а так бути не повинно. Оскільки з 2019 року мінімалка в україні збільшується до 4173 грн, то відповідно, мінімальна пенсія має бути не менше 1669 грн.

"Оскільки показник заробітної плати у нас збільшується до 4173 з 1 січня наступного року, і, звичайно, якщо для всіх пенсіонерів мінімальна пенсія сьогодні +1497, то в цій категорії людей буде перерахунок і розмір пенсії збільшиться на 172 грн", – повідомила представниця відомства.

За словами чиновниці, на сьогодні пенсії, менші за 40% від мінімальноїзарплатні отримують близько двох мільйонів громадян.

Також раніше повідомлялося, що українських пенсіонерів хочуть "обділити" прямо напередодні Нового року, оскільки їм не виплатять пенсію.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева під час підсумкової прес-конференції.

"У нас Пенсійний фонд в минулому році до підвищення пенсій був профіцитним, він мав залишок коштів на кінець року, тож приймалося рішення, що частину січневих пенсій виплатяться в грудні", – зазначив чиновник.

Зовсім інший, стверджує Рева, ситуація склалася в цьому році.

А цього року ситуація гірша, Пенсійний фонд наразі перебуває у дефіциті.

Нагадаємо, українцям пояснили, як отримати кошти зазекономлені субсидії.

Як повідомляв портал Знай.ua, яку надбавку до пенсій слід чекати з Нового року.

Також Знай.ua писав про те, що Мінсоцполітики готує багато змін для українців у 2019 році.