Не зважаючи на недавнє рекордне падіння американської валюти, у четвер, 27 грудня, стало відомо про підвищення курсу долара в Україні.

Курс долара
Курс долара

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на коментарі фінансових аналітиків.

У повідомленні йдеться, що американський долар почав активно дорожчати на безготівковому ринку. 27 грудня міжбанк відкрився зростанням його курсу на 11 копійок - до 27,30-27,40 грн ./$.

обмін валют
обмін валют

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Про це розповів начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко. Зокрема він проаналізував, після чого саме розпочався рух курсу вгору.

"Котирування піднялися до 27,42-27,45 грн ./$. Бізнес став продавати менше долара, розуміючи, що ось-ось отримає від Держказначейства відшкодування по ПДВ. У той же час відчувається поступове зростання попиту на валюту", - уточнив Гриненко.

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

Нацбанк поки у свою чергу поки спостерігає за ситуацією з боку, і не проявлявся в функціоналі Matching. Фінансисти не вірять сьогодні у великі продажі долара на міжбанку, тому не чекають появи регулятора на торгах.

Нацбанк
Нацбанк

За оцінками скарбників, НБУ у середу, 26 грудня, викупив близько $ 30 млн. Але навіть це не завадило безготівковим доларом подешевшати на 12 копійок - до 27,25-27,29 грн ./$. При цьому фінансисти допускали різнобічне рух курсу, в очікуванні великих виплат по ПДВ.

Нагадаємо, минулого місяця загальний державний борг України зріс на 0,6%, або на $ 0,44 млрд та вже сягнув $ 74,76 млрд.

МВФ
МВФ

Про це повідомляє "Хвиля".

При цьому якщо порахувати ріст національного борг у національній валюті, то він вже сягнув 2,122 трлн грн.

Мінфін тут же уточнив, що державний борг у листопаді зріс на 1,89% - до 1,846 трлн грн (в доларах - на 1,08%, до $ 65,01 млрд), в тому числі зовнішній - на 4,18%, до 1,104 трлн грн (в доларах - на 3,35%, до $ 38,91 млрд).

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) на четвер, 27 грудня.

подорожчання долара
подорожчання долара

Також Знай.ua писав про те, що у середу, 26 грудня, фінансові аналітики відзначили, що російська валюта пробила чергове дно на фінансовій біржі.