"Укрпошта" з 1 січня підвищує тарифи відразу на 15%. Тепер українцям доведеться двічі подумати, перед тим як скористатися послугами державного сервісу, адже альтернатив в даний момент вистачає.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Укрпошти.

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

Також стало відомо, що пересилання непріоритетних листів вагою 1 г - 3 кг зросте на 14,3%, пріоритетних - на 11,1%. Таким чином, пересилання відправлень про тарифу "Стандарт" вагою 10 кг коштуватиме 42 грн в межах області, 48 грн - в межах країни (діючі тарифи 39,6 грн і 45,6 грн відповідно). А ось для посилок вагою 30 кг тарифи становитимуть 80 грн в межах області, 85 грн - в межах України (діючі тарифи 75 грн 81 грн відповідно).

Укрпошта
Укрпошта

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому обмеження розмірів відправлення по довгій стороні для тарифної лінійки "Стандарт" збільшиться з 50 см до 70 см, ціна за адресний збір відправлення - на 3 грн, до 15 грн.

Варто нагадати, що "Укрпошта" і Пенсійний фонд повідомляють українцям, що з приводу пенсій та їх доставки хвилюватися не потрібно. Як і раніше соцвиплати доставлятимуться, а кількість відділень пошти не зміниться. Про закриття зараз не йде. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з членами Наглядової ради "Укрпошти".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрпошта" досі залишається соціально важливою компанією для країни, а про скорочення відділень або припинення доставки пенсій і мови йти не може.

Про це в п'ятницю, 14 грудня, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з членами Наглядової ради Укрпошти, передає прес-служба міністерства

Нагадаємо, Укрпошта залишить українців без новорічних подарунків.

Як повідомляв Знай.uа ваші рідні можуть залишитися без подарунка, українцям повідомили тривожні новини.

Знай.uа писав, скандальний закон про посилки прийнято: наскільки спустошать гаманці українців нові правила.