Кабінет міністрів пропонує збільшити тривалість робочого дня, а також запровадити таке поняття, як "ненормована робота". Одразу по закінченню новорічних свят уряд розгляне у другому читанні поправки до проекту Кодексу законів про працю.

Згідно з документом, в колективних договорах дозволять збільшувати робочий день аж до 12 годин. За переробку обіцяють доплачувати. Крім того, депутати пропонують ввести поняття "ненормована робота".

Очікується, що працівник буде отримувати за кожну додаткову годину роботи потрійну оплату. Це стосується випадків, коли за рік він буде працювати більше 120 робочих годин понаднормово, повідомляють "Акценти".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Вже зараз на багатьох підприємствах українці працюють довше 8 годин. Також є роботи, які неможливі за графіком. З одного боку, таке нововведення дозволить узаконити ситуацію, яка вже склалася. З іншого - дасть можливість заробляти більше", - коментує експерт ринку праці Олександр Білоус.

Рік тому Верховна Рада затвердила в першому читанні проект нового трудового кодексу, "оновивши" законодавчі норми 1971 року. Депутати стверджують, що адаптували трудове законодавство України до норм європейської соціальної хартії.

Дивіться: Скільки годин працювати? Поради експерта

Нагадаємо, у 2019 році пенсії українським пенсіонерам виплачуватимуть за новим принципом. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, які продукти на українському ринку побили цінові рекорди. Також "Знай.ua", писав, синоптики поділилися прогнозом погоди на Новий Рік та Різдво.