В святкові дні на кордонах очікується ажіотаж. У зв'язку з цим українців просять уникати закордонних поїздок на автомобілях.

Про це пише "Автовод".

Через різке збільшення іноземних черг на українсько-польському кордоні в період новорічних та різдвяних свят, генеральне консульство України в Любліні рекомендувало подорожуючим уникати подорожей автомобілями через кордон з Польщею.

"Перетин держкордону з Польщею автомобільним транспортом буде утруднено, можливі черги та тривалі очікування на КПП, особливо в пунктах "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Медика-Шегині", "Краковець-Корчова", — повідомили прикордонники.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Новий рік у Польщі

За словами прикордонників, така ситуцація на КПП буде спостерігатися щонайменше до 15 січня, тому українцям, які збираються найближчим часом прямувати до Польщі, скористатися послугами залізниці або обрати авіаперельоти, а свої автівки залишити вдома.

Українцям нагадали, що за маршрутами Львів-Перемишль, Ковель-Хелм, Київ-Люблін-Варшава щодня курсують потяги.

Крім того, якщо все ж зібралися на авто до сусідньої країни, прикордонники нагадують, що з собою краще не брати харчових продуктів.

Польща заборонила ввозити на території їхньої країни продукти, серед них м'ясо-молочні.

продукти

Крім того, при перетині кордону на митниці необхідно громадянам мати страховий поліс на автомобіль на всі дні подорожі. Документи можуть перевірятися як при виїзді з України, так і під час повернення на Батьківщину. У разі відсутності або недійсності поліса, передбачені законодавством Польщі надзвичайно високі штрафні санкції для іноземців. За порушення павил українців можуть оштрафувати на суму від 1 тисячі євро.

Нагадаємо, біля кордону утворилось кладовище євроблях.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці, які хочуть розмитнити євробляхи, застрягли на кордоні та чекають тижнями.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, скільки депутати зароблять на євробляхах.