Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів про нові економічні показники України у 2018 році.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Кубів розповів, що українська економіка продовжує значний ріст, порівнюючи з минулорічними показниками.

"За підсумками року зростання ВВП складе більше 3%", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того він розповів, що відповідні показники розсту підтверджуються відомостями іноземних партнерів, такими як МВФ та ЄС.

Також Кубів похвалився значним ростом промисловості, яка за його словами збільшилась на цілих 2% у порівнянні з минулорічним показником. Хімічне виробництво зросло на 19%, автомобілебудування - на 12%.

Відомо, що експорт у інші країни за крайні 10 місяців поточного року склав понад 39 млрд гривень.

Міністр також розповів про падіння тіньової економіки на цілих 3%, яка відтепер становить близько 32% від офіційного показника ВВП.

"Це говорить про макростабілізації і про те, що в Україні стало значно легше вести бізнес", - підкреслив Кубів.

Разом з тим варто відзначити, що 26 грудня під час засідання Ради національної безпеки і оборони України президент Петро Порошенко оголосив про те, що дія воєнного стану припинено.

На засіданні проаналізували впровадження заходів, які передбачені правовим режимом воєнного стану, затвердили основні показники Державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки, та розглянули питання про введення додаткових санкцій відносно фізичних і юридичних осіб Росії.

Також РНБО назвала задовільним стан виконання органами виконавчої влади та іншими державними органами завдань, визначених Указом Президента України від 26 листопада 2018 № 393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні" та Плану першочергових заходів.

Як говорить секретар РНБО України Олександр Турчинов, завдяки введенню воєнного стану, стало нарешті зрозуміло, наскільки країна здатна мобілізувати свої ресурси – "військові, економічні, людські, щоб протидіяти повномасштабної військової агресії".

Секретар РНБО також додає, що під час перевірки готовності ЗСУ і всієї виконавчої вертикалі – від Кабміну до місцевих адміністрацій, працювати в особливих умовах, "був також виявлений ряд недоліків, які, згідно з рішенням РНБО України, повинні бути терміново виправлені".

Нагадаємо, КМДА цинічно дурила жителів столиці за новими тарифами.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, на скільки зріс державний борг.

Також "Знай.ua" писав, чого чекати від долара, євро і рубля під Новий рік.

Севгіль Мусаєва–Боровик: Ріст благополуччя олігархів – ознака росту економіки України