З 1 січня 2019 зміниться система монетизації субсидій. Таке рішення було прийнято під час засідання Кабміну у четвер, 27 грудня. Пише "Економічна правда".

"Сьогодні ми повинні зробити ще один важливий крок - перейти від надання житлових субсидій підприємствам до виплати їх безпосередньо громадянам у грошовій формі", - розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

Андрій Рева
Андрій Рева

Як предполгается, з 1 січня "грошові" субсидії будуть отримувати ті домохазяйства, які вперше звернулися за допомогою. Ті господарства, яким субсидію була надано у 2018 році, будуть продовжувати отримувати її до кінця опалювального сезону.

З травня 2019 субсидії будуть надаватися у грошовій формі всім домогосподарствам, які їх отримували в опалювальний сезон, також почнуть надаватися у грошовій формі пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

оплата комунальних
оплата комунальних

"Починаючи з жовтня 2019 грошова форма охопить всіх отримувачів пільг та житлових субсидій. Етапність дозволить відпрацювати механізм на невеликій кількості одержувачів", - зазначив Рева.

Рева також заявив, що буде контролюватися банком те, що кошти витрачено саме на оплату комунальних послуг. Якщо ж сім'я змогла заощадити і зберегти частину коштів, вони можуть витратити їх так, як захочуть. Гроші будуть приходити на банківський рахунок одержувача в Ощадбанку.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Розмір допомоги і надалі буде залежати тільки від двох чинників: від розміру витрат на житлово-комунальні послуги і від доходів громадян. Змінюється лише алгоритм її виплати", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, в 2019 році пенсии українським пенсіонерам будуть виплачувати за новим принципом.

Раніше Знай.ua повідомляв, українцям нагадують, що за зекономлені субсидії громадянам повернуть кошти. Але для цього потрібно пройти певні процедури.

Також Знай.ua писав, міністр соціальної політики Андрій Рева анонсував українцям підвищення мінімальних зарплат з 1 січня 2019 року і пояснив головні зміни, які уряд планує здійснити у соціальній сфері.