Ветеран АТО Гліб Бабич розповів, що у президента України немає жодних причин для продовження воєнного стану.

Про це повідомляє "Хвиля".

При цьому він тут же додав, що українська влада може повторно ввести правовий режим воєнного стану у разі прямої російської агресії.

Більше того ветеран АТО розповів, що після керченського нападу чергова російська агресія стане ще більш жорстокою.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Це був перший випадок, коли вони відкрито застосували зброю проти наших військовослужбовців. Якщо подібне станеться в наступний раз, повірте, тоді буде більш важкий випадок, і нам доведеться вводити це положення", - запевнив Бабич.

Крім того він розповів, що введення воєнного стану показало зовнішньому ворогу цілковиту об'єднаність української нації, адже після проголошення рішення ВРУ тисячі чоловіків відгукнулись на наказ військового командування.

"Вона показала, що ми готові. І всі ті, хто говорить: я в будь-який день, коли буде потрібно, візьму зібраний рюкзак і прийду до військкомату - так і зроблять. Більш того, в деяких районах людей прийшло в кілька разів більше, ніж було потрібно. Країна відрепетирувала ситуацію", - пояснив ветеран.

Разом з тим варто відзначити, що 26 грудня під час засідання Ради національної безпеки і оборони України президент Петро Порошенко оголосив про те, що дія воєнного стану припинено.

На засіданні проаналізували впровадження заходів, які передбачені правовим режимом воєнного стану, затвердили основні показники Державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки, та розглянули питання про введення додаткових санкцій відносно фізичних і юридичних осіб Росії.

Також РНБО назвала задовільним стан виконання органами виконавчої влади та іншими державними органами завдань, визначених Указом Президента України від 26 листопада 2018 № 393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні" та Плану першочергових заходів.

Секретар РНБО також додає, що під час перевірки готовності ЗСУ і всієї виконавчої вертикалі – від Кабміну до місцевих адміністрацій, працювати в особливих умовах, "був також виявлений ряд недоліків, які, згідно з рішенням РНБО України, повинні бути терміново виправлені"

"Зокрема, мова йде про усунення проблемних моментів та внесення необхідних змін у законодавчі та інші нормативні акти у сфері мобілізаційної підготовки, цивільної та територіальної оборони, та реалізації інших заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану", – каже Турчинов.

Нагадаємо, незважаючи на скасування воєнного стану в Україні, правоохоронці продовжують вкручувати хвости.

Як повідомляв "Знай.ua", з'явилися подробиці трагічної смерті українського героя.

Також "Знай.ua" писав, що Україна накриє Росію санкціями.

Воєнний стан в Україні припиняється, це моє принципове рішення Порошенко