Черговий циклон, який синоптики назвали Uta, прийде в Україну з північно-заходу Європи вже 29 грудня і принесе дощі з мокрим снігом. А протягом найближчих п'яти днів по всій території країни прогнозують рясні опади: від дощу з мокрим снігом, на заході та півдні до рясних снігопадів у центрі і на північному сході. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

У суботу, 29 грудня, опади у вигляді снігу, мокрого снігу з дощем, прогнозують по всій Україні. Але температура повітря буде значно різнитися: від -5-7 морозу, на північному сході до +1-4 тепла, на заході та півдні України.

У неділю, 30 грудня, складні метеоумови збережуться по всій країні. Температура повітря залишиться на рівні попереднього дня.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У новорічну ніч в основному буде мороз, хоча на заході країни очікується дощ та плюсова температура. Вночі з 31 грудня на 1 січня синоптики обіцяють 4-9 градусів нижче нуля, а ось вдень температура значно підвищиться. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, в новорічну ніч погода буде досить різноманітною.

В столиці новорічна ніч буде досить морозною – 5-7 нижче нуля, але до ранку мороз спаде до 2-3 градусів.

Синоптики Укргідрометцентру показали фото засніженого Чорногірського хребта і повідомили про ймовірність сходження лавин. Одна з найвищих точок карпатських гір - Піп Іван, вразила своєю красою. Про це йдеться на сторінці Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах в соцмережі Facebook.

Проте синоптики попереджають, що 21 грудня в горах Івано-Франківщини та східній частині Закарпаття варто чекати помірної лавинної небезпеки, небезпека другого рівня. У свою чергу, на заході і центрі Закарпаття та частині Львівської області - невисока небезпека снігових лавин.

Нагадаємо, що приготувати на Новий рік 2019.

Як повідомляв портал "Знай.uа" лікарі назвали продукти, які краще не ставити на новорічний стіл.

"Знай.uа" писав, як встигнути зробити всі справи до Нового року.