Люди вважали кілька днів напередодні, найтемнішими, адже було зимове сонцестояння і ніч була дуже довгою. В цей темний час виходило безліч різної нечисті, яка гуляла і заважала людям жити спокійно. Сьогодні сонце посилало на землю свої промені (своїх дітей), які можуть прогнати цю нечисть. Але вони ще дуже слабкі, тому їм треба допомогти. Сьогодні обов'язково потрібно взяти розжарене вугілля і з самого ранку викинути його на сніг. Тільки так злі духи злякаються та підуть.

Преподобний Трифон у наших предків вважався покровителем моряків. Але молитися йому можна всім, хто хоч якось пов'язаний з морем і у разі небезпеки. Сьогодні треба обов'язково піти в церкву, поставити йому свічку і помолитися. Ось молитва святому Трифону Печенгскому:

Зірки (ранкову і вечірню) вважали сестрами Сонця, які можуть допомогти людині, укрити її від нещасть небесним покривалом, яке самі вишивають. Тому існує звичай просити їх про щось. Наприклад, можете прочитати замовину від жіночого пияцтва. Її треба читати на питво і їжу:

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зорі ви ясні, свічки Божі архангельські.
Як ви, зорі ясні, жодного разу
По всім вікам не проспали,
Так би і у раби Божої (ім'я)
Про хмільному вину думки не літали.
Амінь.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині