Міжнародний день кіно

Це свято для всіх любителів кіно і для кінематографістів. У цей день у 1895 році на бульварі Капуцинів у Парижі в «Гранд-кафе» брати Люм'єр провели перший синематографічний сеанс. Тому і вибрали цю дату для Міжнародного дня кіно. Насправді брати отримали патент на «Сінематограф» (апарат їх винаходу) ще раніше, а 22 березня провели перший кіносеанс для невеликого кола друзів. Але 28 грудня вони показали широкій публіці невеликий фільм «Прибуття поїзда на вокзал Ла Сьотю». Він викликав сильну паніку у публіки, всі схопилися з місця і почали тікати, бо боялися, що поїзд з екрану їх розчавить.

День святих Невинних Немовлят Віфлеємських

В цей день римські-католики відзначають День святих Невинних Немовлят Віфлеємських. Тобто тих, кого вбили за наказом царя Ірода, щоб не шукати одного конкретного немовляти, обіцяного Месію і Царя Землі. Християни вважають, що ці немовлята повинні шануватися як мученики, навіть якщо і не підозрювали, що відбувається, адже вони були вбиті через ненависть до Христа.

Кулуби Габріель — День святого Гавриїла в Ефіопії

Кожен ефіоп-християнин має свого святого покровителя і Гавриїл – найпопулярніший. Цей день присвячений святкуванню в честь самого архангела Гавриїла. Натовпи віруючих збираються на барвисті процесії і церемонії, серед яких люди різних релігій, віку і класів, близько 100 тисяч чоловік. До церкви приходять паломники, щоб помолитися або виконати обітницю, або просто віддячити за прохання. Також приносять церкві підношення, зазвичай це свічки, парасольки різних розмірів і видів. Церква все це збирає і продає знову віруючим, а на виручені гроші допомагають бідним.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Православні свята:

  • Собор Кримських святих.
  • Святителя Стефана сповідника, архієпископа Сурожського.
  • Різдвяний піст.

Трифонов день

Православні люди в цей день відзначають пам'ять святого Трифона Печенгського, який жив на Кольському півострові в 16 столітті. На Русі преподобного Трифона шанують як покровителя моряків. Саме йому вони моляться в разі небезпеки.

Іменини

Олександр, Василь, Іларіон, Павло, Степан, Сусанна, Трифон

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині