Кабінет міністрів України прийняв наждважливе рішення про заборону ввезення російських товарів.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що уряд прийняв відповідне рішення на черговому засіданні. Варто відзначити, що серед вказаних товарів, які вже ставли забороненими виявились доволі неочікувані позиції.

крохмаль кукурудзяний;
глюкоза і сироп з глюкози, без фруктози або містять менше 20% мас.% фруктози в сухому стані;
глюкоза і сироп з глюкози, з вмістом у сухому стані не менш як 20% мас.%, але менш як 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру;
мальтодекстрин і мальтодекстріновій сироп

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також варто відзначити, що до вказаного переліку заборонених з Росії товарів входять не лише харчові продукти але й косметичні засоби для особистої гігієни, продукція хімічної промисловості для сільського господарства та багато іншого.

Разом з тим варто відзначити, що у п'ятницю, 20 липня на сайті Всесвітньої торгової організації (СОТ) опублікували звіт групи експертів в рамках процедури врегулювання суперечок по справі Російської Федерації проти України DS493 "Україна – антидемпінгові заходи щодо нітрату амонію".

Група експертів не оскаржила позицію України в частині необхідності дотримання ринкового принципу формування вартості експортного товару і відхилила низку процесуальних вимог Росії. Питання прокоментувала торговий представник України і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

"Це важливе рішення, тому що їм визнано право на проведення коригування при підрахунку нормальної вартості товару в разі доведення її "неринковий" характер. Така практика дозволяє створювати умови для функціонування конкурентного ринку з рівними умовами для всіх учасників", - повідомляє Микольська.

Крім того варто відзначити, що торгова блокада України продовжена до 1 січня 2019 року.

Кремлівський агресор заборонив ввезення українських товарів на територію Казахстану і Киргизії через РФ. Рішення опубліковано на державному порталі. Раніше, вето на експорт продовжували до 30 червня.

Самі обмеження на транзит українських товарів діють ще з січня 2016 року. Згідно з ним, перевезення проходить з Білорусії. Однак це ще не все. На весь вантажний транспорт з продовольством встановлюються пломби з системою навігації ГЛОНАСС.

Нагадаємо, Трамп додасть Китаю ще більше головного болю.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна заборонила найнебезпечнішу речовину з Росії.

Також "Знай.ua" писав, що США підклали Україні велику економічну свиню.

РНБО ввела нові санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці