Кабінет міністрів затвердив розроблений механізм перевірки якості житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, профільний міністр Геннадій Зубко розповів, що споживачі комунальних послуг все ж можуть вимагати проведення спеціальної перевірки з якості надання подібних послуг.

"Споживачі комунальних послуг зможуть вимагати проведення перевірок якості ЖКП і надалі отримувати відшкодування. Це стосуватиметься перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком", - зазначив Зубко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того він додав, що відповідне рішення уряду значно підсилює права та інтереси звичайних споживачів, адже ним встановлюється прозорі механізми з надання комунальних послуг.

Разом з тим варто відзначити, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизила тариф на транспортування газу вдвічі, про що повідомила її голова Оксана Кривенко.

З повідомлення випливає, що таке рішення призведе до зниження вартості імпортного газу, який купує і споживає Україна, на 6 доларів. Крім того, такий стан справ зовсім невигідний для Росії, оскільки запуск нею газопроводу в обхід нашої країни стає недоцільним.

Кривенко підкреслила, що українська газотранспортна компанія додатково зміцнить свою конкурентоспроможність, як більш економічна і абсолютна альтернатива "Північного потоку" та іншим обхідним газопроводам. Також чиновниця висловила сподівання, що завдяки цьому рішенню вдасться укласти вигідний для України контракт після настання 2019 року.

У той же час, новина примітна і тим, що зниження тарифу може посприяти зростанню інвестицій у сферу українського транзиту газу. Зокрема, створить сприятливі умови для участі іноземних інвесторів в управлінні газотранспортною системою України. Це рішення зміцнило позицію нашої країни на міжнародній арені і зайвий раз показало, що Україна – перспективний і надійний партнер. Наступним завданням, як вважає Кривенко, є досягнення перемоги в боротьбі за інвестиції та завантаженість газотранспортної системи.

Нагадаємо, черговий транш МВФ змінить життя українців докорінно.

Як повідомляв "Знай.ua", уряд перевірить облгаз на дотримання законодавства.

Також "Знай.ua" писав, що українцям заборонили встановлювати газові котли в квартирах.

Рева розповів як діятиме монетизація субсідій з 1 січня